Foodies, saké, shochu, mat mm

Söt/salt riskaka?

2018-04-23 20:24 #0 av: tlover

När jag var på teceremonikurs i Stockholm för sisådär 100 år sedan serverades en typ av söt/salt riskaka. Kanske 5 cm i diameter och ½ cm hög kanske? Krispig så inte mochi.

Någon som har en idé om vad det kan heta?

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-04-23 21:45 #1 av: Aleya

Daifuku?

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2018-04-23 21:55 #2 av: Grace2009

Senbei?

Anmäl
2018-04-23 22:41 #3 av: tlover

#1 inte mochi i utan krispig, mer som en blandning mellan kaka och kex.

#2 ska googla och se

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-04-23 22:57 #4 av: tlover

#2 jag tror inte det är senbei men det är mer likt iallafall. Det var ljusare, mer kaklikt och mer sött än salt, inte ett salt kex.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.