Anime & Manga

Manga och Anime "YAOI"

2008-12-12 13:44 #0 av: Elwyin

Hej alla!

Ni kanske undrar vad Yaoi står för.

Jo det är boy love boy manga eller anime.
Jag är en fan girl av detta "klass".
Jag har många vänner som är det.

Så har ni hört om detta Topic förut eller har ni någon manga eller anime att rekomendera så hör av er eller diskutera här^^

 

Anmäl
2008-12-16 15:55 #1 av: [Tan-chan]

Yaoi betyder också ordagrant "Ingen mening", "Ingen climax", "Inget syfte", och - som du sade - kretsar runt homosexuella män/killars relationer. Shonen-ai är en snäll version av yaoi där det värsta man kan se mellan två killar är puss och smek, medan yaoi kretsar runt sexuella förhållanden (ibland riktigt grova).

 

Jag har sett typ all yaoi/shonen-ai-anime där ute, och har också alla förutom en. Tror det var "A bad teacher's equation" som inte fanns att ladda ner, men man kunde se den på crunchyroll eller vad den sidan hette. Jag samlar också på yaoi-manga, och några jag kan tipsa om är:

Ka shin Fu
Steal Moon
Hero Heel


(Dessa tre första är av en mangaka som heter Makoto Tateno, och är en av mina favoritmangaka när det kommer till yaoi. Handlingarna är så bra och genomtänkta!)

Innocent Bird
(En av mina stora favoriter)
Gorgeous Carat
Jazz (Också en stor favorit på 4 volymer)
Ai no kusabi (Roman dock, men totalt värd att läsas! Älskar böckerna to the core!)
Okane ga Nai (Kan inte hjälpa att jag är genomkär i denna manga. Synd att den inte finns utgiven på engelska än. Men tur ändå att det finns fansub-teams som översätter åt en.)

Alla dessa hittar ni att köpa på Adlibris. Ni som köper från SFbok förlorar på både utbud och priser. Det är mycket billigare att köpa från Adlibris, samt att de har tonvis med manga där som inte ens SFbok har. (^_^)

Anmäl
2008-12-16 22:00 #2 av: Emmell

Nja, det där stämmer inte riktigt, om man ska vara petig ; ) "yaoi" har ingen ordagrann betydelse, då det är en akronym, initialforkortning, av "yama nashi ochi nashi imi nashi" (som betyder ungefär som #1 skrev). Men vissa hävdar att det bara är en efterkonstruktion (liksom det lite lustiga och talande "yamete! oshiri ga itai"). Också vanligt är ju uttrycket BL, "boys' love". Vilket är vad jag själv föredrar eftersom jag inte använder termen shounen ai.

Fast, eftersom jag själv alltid utgår från gaypairings så använder jag inte termerna särskilt ofta - istället förtydligar jag när det väl är en "vanlig" het. pairing, heterosexuell pairing. ;D

Men fast jag är ett stort yaoifan i grund och botten så tycker jag bättre om att se/läsa slashable shounen, än "riktig" yaoi. För att det finns så få riktigt bra BLserier (...ändå är min bokhylla full av dom... what can I say, jag är beroende!). ^__^;;

#1, åå du har ganska bra smak! Förutom att jag gillar varken Okane ga nai eller Ai no kusabi.^^

Anmäl
2008-12-16 22:57 #3 av: [Tan-chan]

#2:

Ja sant det där med yaoi. Kom på det efteråt.

Jag använder mig inte heller av termerna. Men i forum där det finns risk att folk inte känner till dessa termers betydelse kanske det kan råda förvirring om man inte klargör dessa, för när det gäller forum är det ju väldigt viktigt för folk att de förstår vad det är man pratar om.

Sedan finns det ju dessa über-heterosexuella som anser att homosexualitet är negativt och förkastar det eller känner obehag inför ämnet. Och dessa måste man ta hänsyn till så de inte snubblar in på fel tråd eller känner sig utanför. Detta är ju trots allt en sajt för alla som är Japan-intresserade, och då måste man (i alla fall som sajtvärd och medarbetare) ta hänsyn till dessa människor med.

Så det är viktigt att använda termer i forum. (^_~)


Plus att jag inte får glömma att lägga till några till manga på denna "yaoi/shonen-ai scen":

Junjo Romantica
Gravitation
Earthian
(är en klassiker som många inte tycker om av någon konstig anledning)
Gakuen Heaven (Samma mangaka som har gjort Gorgeous Carat)

Och ni yaoi-fangirls kan snyta er i näsdukarna för jag ska få en alldeles egen yaoi i julklapp från en kompis som ritar manga. Och det är en scen med mina egna karaktärer från min pågående "yaoi-roman"! YAAY! Längtar tills jul! (^0^)

Anmäl
2008-12-17 17:58 #4 av: Emmell

#3 jadå, visst är det så : ) att när man snackar på forum som också är öppet för utom-homo ämnen så är det självklart enklast att använda sig av vissa standarduttryck (och BL=shounen ai+yaoi brukar ju vara det mest vanliga), det säger jag inte emot. ^__^

Favoritpairing i Junjou..? Själv föredrar jag Egoist, men egentligen gillar jag nog one-sided HirokixUsagi bäst. ^^;

Anmäl
2008-12-17 18:14 #5 av: [Tan-chan]

#4
Min favorit-pairing är också Egoist, mest för att jag känner igen mig lite granna i Hiro-san, men efter att Shinobu och Miyagi redde ut sina bråk har de också börjat bli en någonslags favorit. Men ugh! Jag gillar ju alla tre paren! (T_T) Speciellt när Misaki har svårt att erkänna sina känslor. Fy, vad jag älskar de scenerna då! Jag vrider och skuttar på stolen medan jag klämmer mig på kinderna och tjuter. (^0^)

Anmäl
2008-12-29 14:24 #6 av: new-CHAN

Jag gillar Egoist-paret jättemycket! Hiroki e ju så rolig när han har problem med sin stolthet. Haha! Skrattar varje gång. Flört

Anmäl
2009-05-16 12:38 #7 av: Afghanistan

PUTT

Är inte så förtjust i detta.. Eller, inte alls faktist.

Men kan ju ge dig typ: Senitive pornograph, Papa to Kiss in the Dark, Gravitation..

Anmäl
2009-05-16 13:50 #8 av: Emmell

#7, Vad exakt är det du har emot yaoi? :) Alltså inget illa ment, jag är bara nyfiken, eftersom jag själv älskar det! ^_~ (Har du själv sett dom du listade upp, förresten?)

Sensitive p är helt uunderbar! :D Speciellt första delen, älskar Sono och Seiji! Jag önskar författaren hade fortsatt jobba på just den delen av mangan, och gjort Seiji och Sonos story till ett par volymer, åtsminstone! :D Grundstoryn är ju HELT urgullig! <3

Anmäl
2009-05-16 22:46 #9 av: [Tan-chan]

#8: Jag gillar inte direkt SP-animen, men mangan är faktiskt mycket bättre och gulligare. (^0^) Gillar inte "über-polerade" penisar. (^_^,) Gillar nog inte när man ser det över huvud taget, för då försvinner ju lite av spänningen (tycker jag då personligen). (^_^)

Anmäl
2009-05-16 22:50 #10 av: Emmell

#9, det var främst mangan jag menade. ^o^ Den är bättre, men jag har inget emot animen heller.<3

Anmäl
2009-05-16 22:59 #11 av: [Tan-chan]

#10: Hehe, oki. Om jag ska gilla någon av delarna av animen då är det så klart den första delen. Den andra med den fastbundna killen i garderoben... Behöver jag ens säga mer? Haha! (^0^)

Anmäl
2009-05-17 01:02 #12 av: Afghanistan

#8 Drf att det inte är tjejer, jag är inte för yuri, men hellre yuri än yaoi. Yuri blir liksom mer dubbelt ögongodis.

Jag har inget emot Yaoi, jag hackar inte på fangirls även fast dom kan vara riktiga annoying med sina NaruSaku videos. Folk får gilla vad dom vill! Precis som jag får gilla shoujo ai!

Anmäl
2009-05-17 02:05 #13 av: Emmell

#12 Ok ^o^ Jag gillar både slash och femslash lika mycket.

Anmäl
2009-05-17 13:24 #14 av: ParaKiss

SP är bäst. Seijo & Sono <3 Men även den lilla kaninen är urgullig ^^ Hade själv velat ha en sån kanin =)) Gillar albino anime killar^^

Tipsar om dom flesta yaoi (och shounen ai) serierna ^^

Yaoi & Shounen ai serierna finns här att läsa om o kolla in. ^^

mvh
Stupid Bitch

Anmäl
2009-05-20 23:08 #15 av: [VictoriaR]

Vad betyder slash/femslash för något? ^^

Har själv inte sett så många yaois, bara Junjo Romantica och Gravitation, tror inte att mina föräldrar vill att jag kollar på det heller,haha :p

btw,äntligen kan man använda iFokus igen efter 6 veckor,haappyy :)

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.