2014-11-07 21:14 #0 av: DiamondIce

Några youtubekanaler för dig som är nyfiken eller vill lära dig grunderna i japanska!

Om du, liksom jag, är nyfiken på det japanska språket, men inte har tid eller pengar att lägga på en faktiskt kurs i japanska så är youtube ett bra ställe att börja på. Här är tre kanaler som hjälper dig med grunderna i japanska!

YesJapan

Kanalens motto är "Learn Japanese From Zero", och fokuserar på praktisk japanska som du kan komma att använda om du besöker landet, samt förklarar skillnader mellan olika uttal och varför du inte ska säga fel. Kanalen har en ganska lättsam stämning och det är lätt att förstå vad som sägs.  Videoklippen är ungefär fem minuter långa.

Japanesepod101

Här hittar du videor som är till viss del är textade, vilket gör det lättare att följa med i vad det är som sägs. Det är mer fokus på utbildning i den här kanalen, och lärarna är japanska. Det kan vara lite svårt att förstå deras engelska först, men man vänjer sig snart! Kanalen tillhör The Innovative Language family, som även har kanaler för inlärning av andra språk, bland annat franska, polska och svenska!

JapanSocietyNYC

Här finns några olika spellistor med olika lärare och lektioner, så du bör hitta något som fungerar för dig! Den här kanalen fokuserar mer på fraser än enstaka ord och uttal. Du hittar också videor med recept, kultur och om de japanska skriftspråken här. 

Kom ihåg:

Det bästa sättet att lära sig ett nytt språk är att prata det med andra och att öva, öva, öva! Om du är intresserad av att lära dig "ordentlig" japanska så bör du leta upp en kurs, det finns säkert någon i din stad! Glad