Japan.ifokus.se

Ny på JapaniFokus och iFokus i stort?

2012-12-06 10:11 #0 av: AnnaMoonshadow

Den här texten är för dig som nyligen blivit medlem här på iFokus som en liten hjälpguide.

Den här texten är för dig som nyligen blivit medlem här på iFokus och beskriver lite allmänt vad du kan göra, hur du gör det och allmänna överrenskommelser.

Sajternas medlemsregler

Det som i första hand är viktigt att veta är att varje separat sajt på iFokus har sina egna medlemsregler, t.ex. JapaniFokus medlemsregler. Du ska alltså helst läsa igenom de separata regler som sajten har fastställt (oftast finns dessa som en fastlåst tråd längst upp i listan över senaste inläggen).

Alla medlemmar är dessutom skyldiga att följa iFokus egna medlemsregler och utöver det förekommer det även separata skrivregler som är viktiga att ha koll på. Om reglerna inte följs finns risken att dina inlägg i trådarna plockas bort eller röstas bort och du kan till och med bli blockerad från iFokus om regelbrottet anses tillräckligt stort.

 

Att skapa trådar

Vi välkomnar alla frågor och samtal här på JiF, det är bara trevligt att se att forumet är igång. Det är dock viktigt att vi försöker hålla ordningen på forumet för att det ska vara lätt att hitta. Det som det då är viktigt att tänka på vid skapande av nya trådar är

1. Finns det liknande trådar aktiva? Om ja, skapa inte en ny. Detta kan du lätt kolla upp genom att använda sökfunktionen ovanför trådlistan.

2. Anävnd tydliga rubriker som beskriver vad tråden handlar om. Det räcker alltså inte med "Hjälp!" eller så utan det ska även i så fall framgå vad du ska ha hjälp med. Om detta inte följs kommer admin gå in och redigera rubrikerna eller alternativt plocka bort hela tråden. Vid köp och försälning finns särskillda rubrikregler att använda och går att hitta i medlemsreglerna.

3. Tydligt och seriöst språk. Det är inte okej att göra ett inlägg med något som inte verkar seriöst, dessa kommer plockas bort omedelbart. Det ska finnas en tanke bakom inläggen och det ska framgå tydligt i språket och texten. Detta innebär dock inte att ni inte får tala om Off Toppic-ämnen men chattinlägg m.m. hålls till Jifs chattråd som även den är låst som alltid synlig.

4. Placera tråden rätt. Vi har många olika diskussionsgrupper så inläggen kommer säkerligen ha någonstans att passa in. Kolla igenom listan noga innan du bestämmer vart du ska placera tråden.

Det tekniska

Det finns även några saker kring det tekniska utöver detta som kan vara bra att veta. Längst upp i varje tråd/artikel kan man hitta denna lilla knapplista:

lista längst upp i en tråd

Här kan man snabbt ta sig till det första olästa meddelandet i tråden genom att klicka på olästa. Om man klickar på bevaka kan man få automatiska mail när något nytt hänt i tråden så att man inte behöver sitta och kolla iFokus hela tiden efter svar. Knappen bokmärk är en anna väldigt bra funktion. Hittar man en tråd som man vill spara klickar man bara här så placeras den i kategorin bokmärken till vänster.

Vi har även en del knappar under ett inlägg i en tråd:

Trycker man på Bra inlägg röstar man upp inlägget och siffrorna i den grå rutan öka. Detta ka jämföras med den tumme som finns på en del sidor på nätet.

Knappen Anmäl är precis som det står en anmälningsknapp om man tycker att inlägget är negativt eller bryter mot någon av medlemsreglerna. Efter x antal anmälningsröster plockas inlägget bort automatiskt av iFokus även om inte någon i admin bakom sajten hunnit se den. Antalet röster varrierar från vilken sajt på iFokus man besöker.

Kommentera är också relativt tydligt. Denna kan man klicka på för att direkt ta sig ner till kommentarfönstret.

En annan sak när det kommer till kommentarer som är värt att nämna är att när man i senare inlägg svarar eller hänvisar till ett tidigare inlägg/person brukar man göra detta med hjälp av # följt av siffran för inlägget man syftar på. Till exempel: "som #4 tidigare sa så..." Detta är alltså en hänvisning till vad som skrevs i det fjärde inlägget i tråden.

Slutligen

Förhoppningsvis har någon haft nytta av den här texten när det gäller grunderna för användandet av JapaniFokus.  Vid övriga frågor och support gällande hela iFokus hänvisas du alltid till support.ifokus.se där du alltid får superbra hjälp. Hoppas nu att du ska trivas!

MVH Vea - Sajtvärd på JapaniFokus

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2012-12-06 10:25 #1 av: Aily

Vilken fin guide du gjort. Tror den kommer flera till nytta. :)

 

Anmäl
2012-12-13 08:37 #2 av: AnnaMoonshadow

#1 Låter bra det ^^

 

jag vill dessutom uppmana folk att bokmärka det här inlägget så att det lätt går att hitta senare!

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.