Resa till & i Japan

Boka en resa til japan

2018-06-06 10:40 #0 av: Goagubben94

Tjo!

Jag har funderat nu på att planera för en Japan resa till Japan i sommar nästa år, då undrar jag när man kan boka flygbiljett o hotell?

Tänker åka islutet av juni o ibörjan av juli o möjligen lite mera

2-3-4 veckor någonting sånt

Jag tänker åka till någon sorts prefektur men vet inte vilken då det finns massor

Kan någon tipsa mig?

Anmäl
2018-06-11 14:14 #1 av: Kameratrollet

Bra varmt om du inte väljer Hokkaido vid juni juli. I Tokyo bodde jag i ett sharehouse (DK House) under tre veckor och tillbringade första veckan i Tokyo, andra veckan tog jag shinkansen västerut mot Kyoto/Osaka och Hiroshima och tredje veckan i Tokyo och dagsutflykter med shinkansen, t.ex. norrut till Nikkou. Tågbiljett köper man billigast i Sverige http://www.japanspecialisten.nu/japan-rail-pass/

I Tokyo kan man tillbringa en helkväll vid Odaiba. Restauranger och upplyst bro/stad https://sv.wikipedia.org/wiki/Odaiba

Andra förslag i Tokyo https://www.swedishnomad.com/sv/saker-att-gora-i-tokyo-som-turist/

Reser du ensam? Om så är fallet kan jag rekommendera couchsurfing. Då får du prata med någon som kan stället och som känner till smultronställen.

Anmäl
2018-06-19 23:01 #2 av: Al3xandra

Hej!
Ta minst 3 veckor,  jag har rest till Japan 2 gr och båda har varit 2 veckors rutter och man hinner just komma dit innan man ska hem igen (finns för mycket att se och göra Skrattar)

Har alltid bokat minst 6 månader innan för bäst priser, har faktiskt flugit med SAS båda gångerna och fått så billigt som 5000kr per person tur/retur.
Sen har jag valt att bo på Airbnb, lite knepigt med tanke på att airbnb egentligen är förbjudet i japan, men priserna har varit fantastiska.

Håller med föregående talare att det kan bli olidligt varmt i juni-juli.
Så vår/höst är bättre, är samma temp som svensk sommar Glad.

Har dessvärre bara hållit mig i Tokyo området så hoppas nån annan glad själ har fin fina tips om det :)Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.