Anime & Manga

PuffBucks animetittande + recensioner!

2018-01-02 22:29 #0 av: [AnimeV4]

Eftersom jag spammar "Vad ser ni på för anime just nu?"tänkte jag att det kunde vara vettigt med en egen tråd, där jag även recenserar!

Här är tråden mitt spammeri har hållits i hittills-->https://japan.ifokus.se/discussions/5960cb6d8e0e74204c002124-vad-ser-ni-pa-for-anime-just-nu?discussions-1

Jag kommer att följa en mall, när jag har sett klart en anime om den inte är så lång att jag delar upp tittandet över en längre period. 

Anime: = Japanskt och engelskt namn

Avsnitt: = Antal avsnitt 

Relaterat: = Om det finns fler säsonger eller specialavsnitt, ej manga inkluderad

Genrer: = Vad för typ av anime det är, vad den innehåller

Betyg: = 1-10 stjärnor

Egna tankar: = Som det låter

MAL: = En länk till animen på MyAnimeList 

---


Anmäl
2018-01-03 08:35 #1 av: Cola&Bacardi

JA! Recensera på! Jag är alltid på jakt efter nya anime att se och vad är då bättre än att läsa recensionerSkämtar

Anmäl
2018-01-03 14:07 #2 av: [AnimeV4]

#1 Jag hoppas att du kommer få ut något vettigt av vad som komma skall!

Du kan även kika min MAL här --> https://myanimelist.net/profile/PuffBuck för att se betyg på tidigare anime. Vissa anime är unika och oslagbara!

På rak arm rekommenderar jag: Elfen Lied, Ao no Exorcist, God Eater, Deadman Wonderland..

Någon speciell genre eller något speciellt innehåll du gillar?Glad


Anmäl
2018-01-05 01:34 #3 av: [AnimeV4]

Anime: Kekkai Sensen/Blood Blockade Battlefront.

Start: 5:e april 2015.

Avsnitt: 12.

Relaterat: Kekkai Sensen: Soresaemo Saitei de Saikou na Hibi (specialavsnitt, avsnitt 10,5). Kekkai Sensen: Ousama no Restaurant no Ousama (OVA, kanske det som ska vara 11,5).  Möjligtvis fler.
Genrer: Action, Fantasy, Shounen, Super Power, Supernatural, Vampire

Betyg: 8/10.

Egna tankar: Animen var bra, men hade ingenting jag inte hade sett förut. Det enda som kändes unikt var huvudkaraktärens ability. Trots det var animen underhållande, hade ett bra händelseförlopp och en hel del inslag av humor som kontrast till allvaret.

Jag gillade karaktärerna och tycker att de nådde ut med deras personligheter bra på 12 avsnitt, även om jag föredrar att gå ännu djupare in på den delen.

Det var mindre våld/blod/död än jag förväntat mig, men det passade bra in i denna anime.

En detalj jag gillade var att jag i början fick känslan av att ha hamnat i filmen Red Line, med tanke på miljön och varelserna.

---

Jag fick lite livskris då jag inte kunde hitta någon textad version på avsnitt 11,5 men jag struntade i det och såg 10,5 som var ett specialavsnitt. Det var menat att knyta ihop vad som hänt mellan start fram till avsnitt 10 och jag brukar tycka att sådant är skittråkigt. Denna gången las det fram på ett intressant sätt som gjorde att det inte kändes uttjatat.

MAL: https://myanimelist.net/anime/24439/Kekkai_Sensen (anime), https://myanimelist.net/anime/30915/Kekkai_Sensen__Soresaemo_Saitei_de_Saikou_na_Hibi (specialavsnitt), https://myanimelist.net/anime/32574/Kekkai_Sensen__Ousama_no_Restaurant_no_Ousama (OVA)


Anmäl
2018-01-21 21:46 #4 av: [AnimeV4]

Anime: Overlord.

Start: 7:e juli, 2015.

Avsnitt: 13.

Relaterat: Overlord II + en massa specialsaker jag inte sett.

Genrer: Action, Game, Adventure, Supernatural, Magic, Fantasy, Action, Fantasy, Shounen, Super Power, Supernatural, Vampire.

Betyg: 8/10.

Egna tankar: I början var det i stort sett bara "Okej, detta är en B-version av Sword Art Online" och jag hade inga större förhoppningar, men efter 3-4 avsnitt blev jag mer involverad trots det ibland något platta händelseförloppet. Jag blev ändå ganska indragen då faktorer som intressanta karaktärer och tasty hierarkiupplägg  fick mig att fortsätta kolla.

Avsnitten mot slutet (från avsnitt 8 någonstans) var väldigt bra och intressanta.

Animen var trots de småtråkiga delarna bra i helhet och jag släppte B-tänket relativt snabbt.

MAL: https://myanimelist.net/anime/29803/Overlord


Anmäl
2018-01-30 03:00 #5 av: [AnimeV4]

Anime: Pupa

Start: 10:e januari 2014.

Avsnitt: 12.

Relaterat: -

Genrer: Fantasy, Horror, Psychological.

Betyg: 8/10.

Egna tankar: Animen har ett väldigt bra koncept, men 4 minuter långa avsnitt gör att animen i sig blir förvirrande och inte knyts ihop på ett bra sätt.

Djupdykning i karaktärerna saknas också och trots att man ändå får en bra bild av huvudkaraktärernas bakgrund saknas en bra bild av deras personligheter.

Jag hoppas att animen får normallånga avsnitt så att man inte hoppar från händelse till händelse och olika tidpunkter, men har inget hopp för det då den inte verkar speciellt omtalad.

I och för sig är animen baserad på mangan, så däri finns säkert innehåll som ger en tillfredsställande upplevelse av historien.

MAL: https://myanimelist.net/anime/19315/Pupa

[Detta är en väldigt blodig anime med många inslag av kannibalism. Gillar du inte sådant ska du absolut inte titta på denna.]


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.