Nyheter & aktuella händelser

TVINGADES (av rektorn) färga håret svart

2017-10-28 12:26 #0 av: Expat-Tokyo

Japan är underbart på många vis, men det finns också en utbredd tröghet till förändring (vi älskar ju detta ur aspekten: traditionsenligt japanskt) och anpassning till att alla är inte alltid som alla andra.

Så, en japansk flicka utanför Osaka som föddes med hår som inte var svart, tvingades av sin rektor att färga det svart... Tycker personligen att flickan gör rätt som stämmer skolan.

BBC rapporterar om övergreppet här!

Anmäl
2017-10-28 14:00 #1 av: Calcifer

Inte ovanligt alls. En vän till mig jobbade som engelsklärare och fick ibland inspektera tjejernas hår så där inte fanns något annat än svart. En tjej fick färga sitt lite naturligt rödare hår svart. Inte okej tycker jag alls, men som sagt inte ovanligt.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2017-10-30 14:20 #2 av: Plimme

Typiskt japanskt maktövergrepp av en idiot som gömmer sina parasitiska lustar bakom paragrafrytteri. En sjuk, liten människa som förmodligen NJUTER av sin påvlighet. Kan bara förakta sådana människor som inte söker vård.

Normalt så är det rigida japanska systemet flexibelt hanterat på ett bra sätt. Fundera ett slag på hur det kan komma sig att en stor majoritet av alla brott klaras upp och att man samtidigt i Japan har minst många fångar inlåsta.

HUR kan det komma sig?

Om den svenska polisen fångade en stor majoritet av de kriminella, så skulle fängelsena explodera. Kanske SD kunde föreslå att exportera några av de värre fångarna till Putin? (Min tanke är att vi börjar med rasister :-)

Japan har färre fängelseplatser än Sverige (per capita) och ändå???

HUR kan det komma sig?

Anmäl
2017-10-30 16:53 #3 av: Huygens

Det beror kanske på att åklagarna i praktiken kan hålla en misstänkt person arresterad för evigt, om denne inte skriver på en bekännelse.


Anmäl
2017-11-01 19:10 #4 av: Tandtrollet

Hyugens:

Tror du att ett sådant förfarande i tex Sverige, skulle öka eller minska antalet fängelsekunder?

/Anders aka Tandtrollet

Min japanska godisaffär har september-REA!
Bästsäljare: Godislera!

Anmäl
2017-11-01 19:16 #5 av: Calcifer

#3 Vad pratar du ens om?

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2017-11-01 19:40 #6 av: Huygens

#5 Åklagaren ändrar dokumentet med häktningsmisstanken (eller vad det nu kallas) precis innan tiden för innevarande häktningen går ut och åklagaren skapar på så sätt en "ny" häktningperiod strax innan den gamla häktningstiden hunnit löpa ut. Ändringen i häktningsmisstanken är dock enbart kosmetisk, ett ord ändras kanske någonstans eller en mening formuleras om, men med samma betydelse som förut. Det innebär att den häktade inte kan räkna med att släpps fri på väldigt lång tid, tills denne skrivit under den av åklagarens formulerade bekännelsen, då dessa 18-dagars maximala häktningsperioder kan bindas samman med varandra till åtskilliga månaders kontinuerlig häktning. Jag tror resultatet har blivit att 94 % av alla åtalade som ställs inför domstol, fälls, då många till slut känner sej tvingade att skriva under åklagarens bekännelsen.

#4 Det är en bra fråga vad det skulle innebär för Sverige. Kanske ett juridisk ramaskri och EU skulle nog reagera.


Anmäl
2017-11-01 19:52 #7 av: Calcifer

#6 Återigen, vad pratar du om? Vad har det med detta att göra? Ingen blir häktad (som du uttrycker det) i Japan om de inte har svart hår...

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2017-11-01 19:56 #8 av: Huygens

#3 var svar till #2.


Anmäl
2017-11-01 19:59 #9 av: Calcifer

#8 Det förklarar fortfarande inte vad du pratar om.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.