Var köpa japanska saker, godis och mat och SÄLJES

SUSHI-godis Sommarpyssel regniga dagar

2017-06-09 10:04 #0 av: Tandtrollet

Specialpris nu i sommar!

40kr per förpackning! Partajar

Frakt: 20kr per förpackning.

PM:a mig hur många du vill ha! Betalning via Swish.

Sushi-godis är bland det roligaste och mest kända Gör-Det-Själv-Godiset från Japan. Det finns många andra sorter också, men detta är den klassiska! Jag har många andra som jag också REAr ut pga det usla svenska sommarvädret. Liter med er! 

/Anders aka Tandtrollet

Min japanska godisaffär har september-REA!
Bästsäljare: Godislera!

Anmäl
2017-06-09 10:54 #1 av: Sindri

Kan du berätta lite mer om vad det är och vad det innehåller.

Anmäl
2017-06-12 19:48 #2 av: Tandtrollet

Tillverkning

1 BOX ger 5 olika sushibitar av: Ris original, Omelett, Tonfisk (Maguro), Laxrom. Du gör din godissushi med hjälp av olika sorters godis och vatten. Ju skickaligare du är, desto mer verklighetstrogna blir ditt sushigodis. 
Ingår också en "sojasås", som gör din sushimer delikat. Smaken kallas för: "fun Grape"!

Råvaror

Socker glukos, vegetabiliska oljor, stärkelse, majssirap, reducerad stärkelsesirap, mjölkprotein, gelatin, dextrin, äggvitepulver, modifierad stärkelse, aromämnen, gelmedel (alginat natrium), karbonat, kalciumsulfat, kalcium, surgörare, natriumbikarbonat, färgämnen (vegetabiliska färgämnen, gardenia, sepia, röd jäst, Benikihana-Spirulina blå), natriumkaseinat, emulgeringsmedel, förtjockningsmedel polysackarider, natriumpyrofosfat, glycerin, vitmedel (inklusive sojabönor som en del av råmaterialet).

Se bifogad video för skoj instruktionsfilm :-)

/Anders aka Tandtrollet

Min japanska godisaffär har september-REA!
Bästsäljare: Godislera!

Anmäl
2017-06-12 21:18 #3 av: Sindri

Oj, det var mycket kemiskt! Inget för mig, tyvärr!

Anmäl
2017-06-13 07:24 #4 av: Expat-Tokyo

Kemiskt?  Funderar

Är ju ingen kemist, men jag ser bara naturligt förekommande salter, naturliga färgämnen, bakpulver och några sockerarter, proteiner och fett?

Hur menar du "kemiskt"?

Anmäl
2017-06-13 07:40 #5 av: LillaGideon

Smaken var inte mitt godaste godis, men ok.

Vi hade roligt i pysslet att göra det under hela kvällen.

Kändes väldigt japanskt att göra sån sushi.

Nästa gång vill jag prova andra sorter.

Anmäl
2017-06-13 11:32 #6 av: Sindri

Nästan alla råvaror är processade, vilket ofta innefattar kemiska processer, även om råmaterialet är naturligt. Och man skall komma ihåg att allt naturligt inte är nyttigt.
T ex om Natriumkaseinat står det på http://www.aztechcenter.com/VlxxGpl6/
"Vissa människor är allergiska mot natriumkaseinat, och det har kopplats till vissa mänskliga sjukdomar, främst autism och gastrointestinala problem."
Det står inte att varken aromämnen eller emulgeringsmedel är naturliga. Även vissa färgämnen kan vara skadliga, hur "naturliga" de än må vara.
Fosfater är inte heller så nyttigt.
http://www.aktavara.org/News.aspx?r_id=124690

Inget av det är i alla fall något jag vill äta.

Anmäl
2017-06-13 14:30 #7 av: Expat-Tokyo

Sindri:

Då du äter godis, äter du då bara nötter och osvavlade torkade bär? Eller har du några andra saker att rekommendera? 

Anmäl
2017-06-13 14:39 #8 av: Plimme

Ja, Stefan! Bra! Det är en relevant fråga!

Jag processar mina matvaror med en stavmixer, en hushållsassistent och en gasspis  Cool

Min gravlax är dessutom kemiskt processad, vilket också mitt hängmörade kött är. Faktiskt med kemikalier som är direkt dödliga i rätt måttliga doser!

Jag väljer ju själv noga vad jag vill vara rädd för. Jag är mer på min vakt mot rök (ved, grill, tobak, ljus) och pm 2,5, sockerintag, övervikt och bristande fysisk aktivitet än om någon pressat min köttfärs medsols eller motsols.

Bra luft, god vikt och rörelse gör ohyggligt mycket mer hälsonytta än om man föredrar biologiska lökar framför vanliga lökar. 

Anmäl
2017-06-13 16:29 #9 av: Sindri

Jag äter faktiskt inget godis alls nuförtiden. På sin höjd 90%-ig choklad, något egengjort julgodis utan socker och gluten. Någon färsk frukt ibland och en och annan torkad ekologisk dadel.

Äter inte charkvaror förutom någon enstaka gång, köper bara vilt eller gräsbeteskött, ekologiskt frukt och grönt. Bakar allt bröd, utan gluten, syrar kål och andra grönsaker. Det är som godis!

Eftersom jag känner mig både piggare och yngre nu än för 10 år sedan, och min nyss gjorda hälsokontroll modell större visade kanonvärden för en tant i min ålder, så fortsätter jag på den vägen. That's it!
Alla blir saliga på sin tro!

Anmäl
2017-06-14 10:53 #10 av: Tandtrollet

Jag säljer godis men äter det nästan enbart för att prova ut vilka som är godast. Några små undantag unnar jag mig. Någon stackars högoktanig chokladbit blir det också ibland.

Eftersom jag under flera år tvingats lyssna till Dr Plimmes utläggningar om hälsa och hälsovinster i förhållande till ohälsa och kostnad för dessa hälsovinster (både på det personliga planet och globalt)  så blev jag nog lite hjärntvättad.

Slutade därför röka - det bästa jag gjort minus de första 2 månaderna. Låter också bli "naturvin" och allt biodynamiskt lurendrejeri.

Började sedermera också röra på mig. Springer numer Yokohama Maraton varje år. Otänkbart ens som idé för 6 år sedan.

Jag är rätt salig på denna tro  :-)

/Anders aka Tandtrollet

Min japanska godisaffär har september-REA!
Bästsäljare: Godislera!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.