Resa till & i Japan

Inte var dag man hör SVENSKA i Tokyo

2017-04-27 09:08 #0 av: Expat-Tokyo

Promenerade från morgonträningen mot dagens lunchmöte och hörde plötsligt det svenska språket talas av ett par. Så jag började prata med dem och höra om allt spännande de sett under de dagar de varit i Tokyo och lite om vad de förväntar sig från Kyoto, Osaka, Nara och Kobe under kommande vecka.

Minns fortfarande mina första upptäcktsfärder och irrsteg i Japan för dryga 10 år sedan. TÄNK ATT FÅ ÅTERUPPLEVA den första impacten. Som att komma både till Mars och "hem" på samma gång. Ett essentiellt tyst samhälle där allt är trångt, men ingen knuffas (utom gamla tanter på tågen) och man snart spenderar sin mesta tid med att antingen äta goda saker eller fundera över vad man skall äta till nästa måltid.

Ja, vilken underbar resa de gör!!!

(Lämnade mitt visitkort ifall de hamnar i kris eller behöver tips.)

Anmäl
2017-04-29 11:43 #1 av: Tandtrollet

Jag gjorde samma sak under sakura  :-)

Och i torsdags så assisterade jag ett äldre tyskt par att hitta till den restaurang de absolut inte kunde hitta. Ibland blir det svårt då man har namnet på restaurangen med bokstäver medan restaurangen bara har en minimal skylt med samma namn, men med kanji. Särskilt invecklat blir det ju då det ligger 25 små restauranger i en gröt på samma plats  Funderar

/Anders aka Tandtrollet

Min japanska godisaffär har september-REA!
Bästsäljare: Godislera!

Anmäl
2017-04-29 21:03 #2 av: Expat-Tokyo

Du är en godhjärtad person :-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.