Japans geografi, historia, kultur

Självförsvinnelse - helt klart ett japanskt ord

2016-12-15 22:55 #0 av: Pillerfrö

I Japan försvinner det varje år människor som motsvarar Umeås befolkning. Många av dem tar sina liv, och resten tar sig an en ny identitet, som egentligen är en noll-identitet. Man ser dem leva under broar, i pappkartonger, eller i lite vildare grönområden, i "tältliknande konstruktioner" av blå plastsjok.

Samhället saknar alla former av socialdemokratisk intervention (gör det komplicerat för oss svenskar att se det för vad det är) vilket innebär att människor tillåts fritt fall. Det är ju ändå deras egna val...

En rejäl artikel i ämnet här:
http://nypost.com/2016/12/10/the-chilling-stories-behind-japans-evaporating-people/?utm_source=pocket&utm_medium=email&utm_campaign=pockethits

Enjoy :-)

Anmäl
2016-12-15 23:16 #1 av: DiamondIce

Intressant läsning! Tummen upp

Anmäl
2016-12-15 23:31 #2 av: Huygens

Oj, det var tufft. Ingen socialhjälp. Då förstår jag bättre varför en anställning i Japan har ansetts vara en livstidsanställning. Det är tydligen bara allra sista åren (?) som japanska företag tillåtits säga upp personal annat än genom konkurs.

Ger mer förståelse för händelsen hos Mannen i Fukuoka.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.