Nyheter & aktuella händelser

Spöktaxi

2016-01-21 23:31 #0 av: Huygens

I Japan har det dykt upp berättelser från taxiförare som berättar att dom plockar upp passagerare som sedan försvinner i tomma intet under taxifärden. Många sådana passagerare kommer från tsunamidrabbade områden.

Taxiförarna berättar att dom pratar med passagerare, färdas en bit och sedan har passageraren försvunnit som ett spöke utan att taxin stoppat.

Ishinomaki som var särskilt hårt drabbat av tsunamin har extra många spökberättelser från taxiförare.

.

Det finns även berättelser att folk sett spöken ställa sej på kö till matbutiker i stadsdelar där inga byggnader finns kvar.

Anmäl
2016-07-24 14:15 #1 av: Huygens

France 24 English har ett nyhetsavsnitt (4 min i början av videoklippet) om spökena i Japan. Tydligen utför shintopräster någon slags exorcism.

Det verkar lite förbryllande för mej att shintoprästen inriktar sej mer på den person (taxiföraren) som ser spökena, och mindre (?) på att hjälpa spökena komma vidare. Frågan är hur shinto ser på existensen av spöken?

Sociologistudenten Yuka Kudo från Tohoku Gakuin universitetet, har gjort en studie, där hon har intervjuat över 100 taxiförare om deras upplevelser. Jag har inte hittat studien, kanske finns den bara på japanska?

Sidonotering: Statsminister Shinzo Abe nekade år 2013, till att inflyttningen i statsministerhuset fördröjts av spöken till följd av äldre tiders lönnmord i byggnaden.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.