Japanska språket, studier, översättningar mm

Lära sig hiragana

2015-10-25 21:33 #0 av: [EllenAlicia]

hur gjorde ni när ni lärde er hiragana? vilka metoner använde ni?jag har görjat lära mig men undrar vilka sätt som de ofast funkar bäst på :) 

Ja började med vocalerna och sen tänkte ja typ ta dem rad vis.  ja skrev vocalerna på min hand så jag såg dom hela tiden haha då jag inte har mkt tid att plugga så ^^ 

(och så får jag ont i handleden om jag skriver så försöker att skriva så lite jag kan)

Anmäl
2015-10-27 16:54 #1 av: elegantbanan

Nu var det länge sen, men jag minns att jag hade en app som jag kunde träna de första raderna hiragana med... minns ej vad den hette, men det som var så bra med den var att den associerade saker till varje tecken (typ att "ko" ser ut som en KOla-burk). Blev lättare att lära sig så. c:

Resten tränade jag in genom lektioner en termin i tvåan på gymnasiet (vilket ju i och för sig också är ett tag sen nu), och då övad jag egentligen bara på att skriva dem om och om igen. ^^

Anmäl
2015-10-29 17:58 #2 av: [masken123]

Jag håller också på att lära mig hiragana! Eller, jag har lärt mig bokstäverna, men behöver repetera mer... Jag använde en app, Kana eller någonting sådant hette den, sedan finns det flera bra hiraganaappar för samsung iallafall.

Anmäl
2015-10-31 14:46 #3 av: tlover

Lite olika, blandannat att skriva dom i rad som man gjorde med glosorna i skolan men även med lappar där rätt "svar" står på baksidan så att man antingen kan förhöra sig själv eller ha nån som förhör en.

Jag gjorde även ett memory med några kana. (då jag parade ihop hiragana men romanji)

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2015-11-02 14:33 #4 av: Calcifer

Appar is tha shit. Faktiskt. Så lärde jag mig nu sitter de som sten ungefär 99% av dem trots att jag lämnade Japan för två år sen.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2015-11-03 10:57 #5 av: Kameratrollet

Appar är bra. Här finns några att välja mellan. Personligen testar jag Mango just nu. Man behöver ett bibliotekskort för att logga in. Det känns dock som att man behöver ha några grunder i japanska först för att ta sig igenom det. Finns till iPhone, Android och datorns webbläsare.

Anmäl
2015-11-05 19:58 #6 av: [EllenAlicia]

okej alla värkar tycka appar är bra såskaffar jag nog oxå det! ^^

Anmäl
2015-11-10 14:23 #7 av: Sommarek

Jag körde den rent gammeldags metoden och använde det hela tiden, till allt. Jag skrev och jag skrev, till och med utländska ord, tills det satt. jag är en sådan som lär mig snabbare när jag skriver tecknen, för då får jag också ett slags muskelminne, så det funkade för min del. Alla lär sig dock på olika sätt; hur lär du dig normalt bäst?

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus 

Anmäl
2015-11-11 00:46 #8 av: Kizuna

Även om appar är bra rekommenderar jag att skriva förhand också då man memorerar saker bättre så.  Sen så är det ganska onaturligt att antingen rita med fingret och att välja mellan 4 alternativ är inte riktigt en verkligen situation. Men börja med någon app och sen sisådär varannan dag kör du en genomgång av hiragana/katakana alfabetet med papper och penna!

Lycka till!Skrattar

Anmäl
2015-11-11 11:39 #9 av: [EllenAlicia]

#8 yes! jag brukar kolla på dem på bussen eller köra appar och ibland hemma skriver jag dom på papper. kan vocalerna, de som börjar på s och håller på att lära mig dom på k. tack !!^^

såg ett ord (tadaima) och kund faktiskt läsa det haha blev så glad. de enda symbolen jag inte kännde igen var ma men kunde ändå lisa ut ordet.

Anmäl
2015-11-11 17:42 #10 av: Kizuna

Oh visst är det kul när man kommer på sig själv att man gjort framsteg? ^^

Anmäl
2016-05-27 09:41 #11 av: Pillerfrö

Har en brittisk kompis som reste till Japan för att under ett år studera japanska på en japansk språkskola. Tempot var så vansinnigt högt att han under tre terminer bytte ned sig 5 gånger och till syvende och sist inte ens klarat av första terminen. (Japan har tre terminer per läsår.)

Första veckan skulle man plugga två kapitel i böckerna samt lära sig hiragana. Andra veckan var det två kapitel i boken samt katakana. Varje vecka 8 kanji att skriva/läsa och 10 kanji att "känna igen" och kunna uttala... Varje kapitel ett uppslag text/dialog och ett 40-tal glosor. Han storknade Yrar

All utbildning på japanska, klasskamrater från Kina, Taiwan, Korea, Thailand och Indonesien (ingen kunde ett smack engelska) och böckerna på dålig engelska.

Anmäl
2016-05-30 11:03 #12 av: Kameratrollet

Minna no nihongo har bra böcker på engelska med förklaring. Jag satt som ett fån i en veckas skolbänk tills min lärarinna sade åt mig att det även finns en bok i serien för engelsk översättning.  Jag köpte den och kunde komma ifatt.  Men visst känner man igen det där att man ska lära sig hiragana och katakana på en vecka och antalet kanji att memorisera.

Anmäl
2016-06-01 20:59 #13 av: sweetgum

Lärde mig när jag bodde i Japan (fast kunde lite innan) och för mig var det bästa att skriva skriva skriva samt att läsa hiragana.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.