Anime & Manga

Hunter X Hunter

2015-06-20 21:51 #0 av: Nikushimi

Tänkte göra en tråd där man kan diskutera den mästerliga serien Hunter X Hunter både den gamla från 1999 och den nyare versionen från 2011. Och för er som inte riktigt vet vad Hunter X Hunter är så kommer det nu en snabb sammanfattning av serien.

Hunters är jägare som specialiserar sig på att hitta gömda skatter, möta farliga monster och utsätta sig för en mängd olika faror. För att bli en hunter så måste man först klara det som kallas The Hunter Exam en rad extremt svåra prövningar som endast ett fåtal har skicklighet till att klara av.

Serien kretsar kring den 12 åriga pojken Gon Freecss. Han får i seriens början reda på att hans pappa som han trodde var död fortfarande lever och är den största hunter som någonsin funnits. Han bestämmer sig efter detta för att lämna sin hem ö för att ta Hunter Examen och bli en hunter i hopp om att få återse sin far igen. 

 Gon möter och blir vän med 3 andra deltagare. Den hämndlystna Kurapika vars mål är att hitta och gripa bandit klanen The Phantom Troups för att ha mördad hans egen klan då han var liten, Leori som till en början bara verkar tänka på pengar men senare visar sig ha en dröm om att bli doktor och hjälpa folk och Killua som kommer från en assassin familj. Killua har inget riktigt mål utan vill bara ta Hunter Examen i hopp om att möta svåra utmaningar och starka motståndare.

Tillsammans så samarbetar dessa 4 protagonister för att klara av de svåra utmaningar som väntar dem genom Hunter Examen. Men på vägen så möter Gon även fiender som den livsfarliga psykopaten Hisoka.

Enligt mig så är Hunter X Hunter en av de bästa animeserier som finns där ute om inte den bästa. Älskar karaktärerna och hur de är uppbyggda. Alla karaktärerna är komplexa och innehåller en mängd karaktärsutveckling och ingen är allt igenom god/ond.

Anmäl
2015-06-21 21:12 #1 av: AnnaMoonshadow

Hunter X Hunter är faktiskt en sån där serie som jag inte sett fast jag har flera vänner som tycker den är bra och har rekommenderat den till mig. Kanske blir jag tvungen att se den nu. Om jag skulle ge den en chans vilken version ska jag ge mig i kast med? 

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2015-06-21 21:49 #2 av: Nikushimi

Jag såg först Hunter X Hunter 2011 och håller på att se igenom första nu mest pga att jag blev ett så pass stort fan att jag tycker jag borde se den första också. Jag gillar 2011 mer då jag föredrar den mer moderna stilen och till skillnad från den första som slutar mitt i så har 2011 versionen ett riktigt slut. Jag rekommenderar i alla fall 2011 versionen.

Anmäl
2015-06-22 14:42 #3 av: AnnaMoonshadow

oki, bra att veta :D 

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2015-06-27 22:58 #4 av: Prickbarnet

Håller på att se den första Hunter x Hunter nu och har sett ungefär 40 avsnitt. Anledningen att jag inte ser 2011 versionen först är för att jag inte vill känna att jag blir besviken med den första versionen om jag skulle se den efter.
Än så länge tycker jag att det är en mycket bra serie med bra karaktärer och intressant handling c:

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.