Film och serier

jdrama

2015-02-01 08:16 #0 av: AnnaMoonshadow

jdrama eller jdorama syftar på japanska tvdramor som sänds regelbundet på de japanska kanalerna. Det finns många olika genrer av dessa serier, så som komedi, romantik, skräck m.m. 

De japanska bolagen sänder dramorna över fyra olika säsonger per år, lite på samma sätt som de gör med anime. Vår är oftast mellan april och juni, sommar mellan juli och september, höst är oktober till december och vinter är januari till mars. Förmiddagsserierna sänds oftast dagligen på vardagar, vilket resulterar i att dessa serier också är ganska långa, kvällsdramorna sänds oftast veckovis så hos dessa är antalet avsnitt kortare. 

Till skillnad från tv-serier i väst sträcker sig de japanska oftast bara över en säsong eller två, det är alltså inte så vanligt med jdrama som sänds under ett helt år eller mer. Dramaserierna spelas också in mycket närmare i tid till dess att de ska sändas än vad som är brukligt i t.ex. USA. 

En hel del jdrama baseras också på media som redan finns, oftast på manga, anime eller ett skönlitterärt verk. Men det finns också originella historier. Det är inte heller omöjligt att en populär drama också blir en manga eller bok i efterhand. 

De sydkoreanska motsvarigheten till jdrama kallas kdrama. 

Har ni några favoritserier? 

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2015-02-03 00:15 #1 av: Skymning

Gokusen
Kurosagi
Fugho Keiji
Hana Kimi (Remake)
Mr. BRAIN
Zettai Kareshi

I den ordningen. Skrattar

Anmäl
2015-02-03 07:44 #2 av: AnnaMoonshadow

Gokusen är superrolig ju!!  

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.