Övrigt

Shippar

2015-01-14 13:03 #0 av: AnnaMoonshadow

Shippar, från engelskans shipping (relationship, friendship) handlar ofta om en önskan att få två personer (ofta karaktärer från en fandom eller ett par idoler) att bli tillsammans eller utveckla något form av förhållande till varandra (vänskapligt eller romantiskt). 

Dessa önskningar är ofta det som ligger till grund för många fanfictons och fanpictures på internet och man kan läsa långa konversationer på olika sidor om varför just ett visst par shippas över ett annat i aktuella serier och filmer m.m. 

Till begreppet shipping brukar man också höra förkortningen OTP (one true pairing) och handlar om det par som man verkligen brinner för, lite mer än de andra, och önskar att de var tillsammans (de är det "sanna" paret för den personen). 

Man kan också stöta på uttrycket slash, som ofta indikerar på ett romantiskt par bestående av två män. Man tror att detta uttryck kommer sig av att en tidig shippning mellan Kirk och Spock från Star Trek. Paret benämns ibland K/S (alltså med en slash, snedstreck, emellan) och därav ordet slash. Den kvinnliga motsvarigheten, alltså ett par med två kvinnor, kallas ibland för femslash. 

Har ni något par ni shippar? Det behöver inte bara vara inom manga och anime, jdrama eller jpop, utan även andra fandomar.   

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2015-01-18 18:08 #1 av: Prickbarnet

Min otp är Sebaciel (Sebastian och Ciel från kuroshitsuji) c: shippar också Natsuno och Tohru i Shiki, Kirisuna (Kirito och Asuna i sword art online) och Rivetra (Levi och Petra från attack on titan). Sen också ganska oseriöst shuuneki (((:(Tsukiyama och Kaneki från Tokyo ghoul)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.