Resa till & i Japan

Vad bör man göra i Japan?

2014-03-08 23:20 #0 av: [RedHood]

Om man ska åka till Japan, vad bör man göra? Vad bör man äta? Vad bör man åka till för ställen? Ja, allt möjligt.

Jag sitter och smått planerar min och sambons framtida resa till Japan och försöker få med allt man bör göra när man åker där så man inte missar något!

Så vad tycker du att man ska göra? Skrattar

Anmäl
2014-03-08 23:33 #1 av: Mickis1994

Jag har aldrig varit i japan men skulle jag dit under en längre resa och inte enbart Tokyo så skulle jag satsa på i alla fall  minst en dag skidåkning. Skrattar

Anmäl
2014-03-08 23:44 #2 av: [RedHood]

#1 Vi satsar på att inte bo i Tokyo och ingen av oss tycker om skidor men ska absolut ha det i tankarna! Skrattar

Anmäl
2014-03-08 23:46 #3 av: Mickis1994

#2 Okej, men det lär kanske finnas häftiga vandringsled eller liknande? Kanske vulkaner att bestiga? Eller nationalparker? (Hej jag är en naturnörd? haha) Skrattar

Anmäl
2014-03-08 23:47 #4 av: [RedHood]

#3 Absolut! Sådant hade varit roligt! Vet du något ställe? Skrattar

Anmäl
2014-03-08 23:51 #5 av: appalpaj

Kolla på sumobrottning! Besöka Fuji! Besöka Shibuya! Besöka starbucks i Shibuya som har utsikt över Shibuya-korsningen! Äta sushi! Dricka grönt te! Ta purikura-kort! Åka pariserhjulet på konstgjorda ön Odaiba! Åka tunnelbana ;)

Det var några av de saker som jag gjorde när jag var en vecka i Japan iallafall :)

Anmäl
2014-03-08 23:57 #6 av: Mickis1994

#4 Nej tyvärr inte, men det går säkert att googla fram :D Kanske finns någon resetidning som har en japanspecial? Värt att kolla upp :D

Anmäl
2014-03-09 00:47 #7 av: appalpaj

Det finns ett hello Kitty-nöjesland också om du tycker om sånt, heter sanrio puroland :)
Imperial East garden tror jag är en besöksvärd park, ligger dock i Tokyo. Var dock helt stängd när jag var i Japan :)

Anmäl
2014-03-09 04:09 #8 av: Calcifer

Ueno zoo i Tokyo tycker jag mycket om. Och Disneyland och Disney Sea finns ju också utanför Tokyo.

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2014-03-09 08:39 #9 av: AnnaMoonshadow

Vi spenderade stor del av vår tid i Japan inne i Tokyo. Ueno Zoo var mysigt, Disneyland var också roligt. Vi spenderade också mycket tid i Shinjuku och kollade på kläder och i arkadhallarna och butikerna i Akihabara. Imperial Gardens är fina besöksområden också. Något jag var ledsen över att vi inte lyckades gå på var Ghibli-museet, det var utsålt under de veckorna...

Åker vi tillbaka (planen om några år) tänker vi satsa på att röra oss även utanför Tokyo även om man verkligen kan spendera jättemycket tid där inne. Att vandra upp på Mt. Fiji skulle vara häftigt, och besöka Kyoto med sina tempel och traditionella byggnader står också högt på listan. 

Oavsett vad ni slutligen hamnar på har jag bara en uppmaning: Testa att äta allt! det finns supergod och billig mat i Japan och för min del är ätandet en del av det bästa med att resa!

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2014-03-10 12:03 #10 av: [RedHood]

Oj, så mycket!

#5 Fiji är ett måste! Shibuya också, jag har aldrig varit på Starbucks men det låter bra! Sushi och grönt te måste man ju bara ;)
Är inte tunnelbanan läskig? O.O
Hello Kitty vet jag inte men Imperial East garden blev jag nyfiken på!

#8 Zoo tycker jag är väldigt roligt så Ueno zoo ska jag kolla upp :D och Disneyland.

#9 Sambon och jag tycker väldigt mycket om historia och natur så det blir nog en del utanför Tokyo men även en hel del där. Disneyland och Ueno zoo ska jag kolla upp och Imperial East garden. Även Mt. Fiji ska vi försöka hinna med! Och absolut Kyoto när jag kollade upp det! Så vackert det såg ut och då får man med historia ;D
Såklart vi ska äta allt! Jag planerar att gå runt mätt hela tiden ;D Nej men absolut hinna med att äta så mycket man kan, alla möjliga maträtter och gottgott!

Anmäl
2014-03-10 13:38 #11 av: AnnaMoonshadow

Tunnelbanan i Tokyo var en upplevelse i sig. Den ser läskig ut men fungerar väldigt bra. Skaffar man sig ett passmo-kort är det också väldigt lätt att hantera. Kortet laddat du med pengar och drar det innan du går in i tunnelbanan och igen när du kommer ut. Så drar den automatiskt pengar för den kortaste resan mellan de två punkterna. Man behöver alltså bara veta vilken station man ska till så fixar det andra sig på egen hand.

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2014-03-10 14:28 #12 av: [RedHood]

#11 Det var väldigt lätt! Man har fått höra en del om tunnelbanan och när varken sambon eller jag tycker om människor så kan det vara en utmaning med att trängas överallt XD 

Hur är det med språket? Alltså är det lätt att förstå varandra med engelska? Har planerat att försöka lära mig lite mer japanska så det kan bli lättare men engelska blir ju det man pratar mest.

Anmäl
2014-03-10 15:18 #13 av: Calcifer

#12 Nej, engelska kan du i princip glömma. På vissa mer turistiga ställen kan de såklart lite knackig engelska, men i vardagliga situationer hjälper det inte. Det mest positiva med Japan i det ämnet är dock att de väldigt gärna vill hjälpa även om man inte kan kommunicera språkligt. Men jag skulle, om jag var du, i alla fall plugga in lite hjälpsamma fraser som kan vara bra att ha. Typ så du kan be om hjälp, fråga efter toalett, fråga vad saker kostar, och lite sånt smågrejs. :)

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2014-03-10 16:06 #14 av: [RedHood]

#13 Ja, absolut! Satsar på att kunna i alla fall grunderna, kanske ta någon kurs som kan hjälpa mig då jag har svårt att lära mig över internet Skrattar

Anmäl
2014-03-10 16:11 #15 av: Calcifer

#14 Tycker det verkar vara en jättebra idé! Det är så mycket roligare om man åtminstone försöker på japanska liksom. De uppskattar det jättemycket. Jag är inte direkt duktig än men kan grunderna ungefär, och kan oftast klämma fram, om än inte grammatiskt korrekt vad det är jag vill. Då lyser de upp, rättar mig väldigt trevligt, och hjälper mig direkt. Det är jättekul, tycker jag!

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2014-03-10 16:24 #16 av: [RedHood]

#15 Det tar ju ett tag att lära sig! Vet ju själv att det känns roligare att någon försöker sig på svenska än pratar engelska med mig. Låter väldigt trevligt Skrattar
Sedan är det ju alla skyltar som är bra om man förstår hehe!

Anmäl
2014-03-10 16:27 #17 av: Calcifer

#16 Fast skyltar står ofta med kanji, så det har du ingen hjälp av ändå, haha. Men en del står på hiragana och även en del med romaji. Det beror nog lite på vart i Japan du är gissar jag på. Här i Tokyo är det dock mest kanji.

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2014-03-10 16:38 #18 av: [RedHood]

#17 Nu när jag kollade upp skillnaden så skulle det vara ett rent helvete att lära sig alla... Varför ska det finnas så många olika typer? Funderar Hur gör du om du skall skriva till någon?

Anmäl
2014-03-10 16:40 #19 av: Calcifer

#18 Nä alltså, lära dig alla kanjis innan en resa hit... uj uj, då får du plugga kanjis tills de trillar ur öronen på dig och du blir tokig. xD

Hur menar du, med adress? I många fall går det att skriva den med romaji, så gör mamma t:ex när hon skickar brev hit. Men när man beställer saker online måste man nästan alltid skriva adressen med kanji. Min nuvarande adress kan jag kolla upp online dock, hur den skrivs med kanji, och det underlättar.

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2014-03-10 16:59 #20 av: [RedHood]

#19 Hahah finns det så många? XD

Kom precis på att folk inte skriver saker för hand längre XD Men är kanji och romaji de största?

Anmäl
2014-03-10 17:06 #21 av: AnnaMoonshadow

#18 det finns turistkartor och skyltar i t.ex. tunnelbanan på romanji, alltså med västerländskt alfabet. Då brukar det vara rätt lätt att hitta vart man ska och hur. Dessutom kan sådana kartor vara superbra att använda om man behöver beskrivning till något ställe. Vi pekar på det västerländska ordet så kan de läsa det japanska typ :P Jag och min sambo kan inte mycket japanska men vi klarade oss ändå utan problem. Som Bellatrix skriver är alla väldigt vänliga och försöker förklara väldigt tydligt så även om man inte alltid förstår vad de säger förstår man ändå innebörden. En del bas-fraser kan dock vara bra att ha med, om inte för att kunna säga ja, nej och tack så mycket :D 

Att dessutom plugga in hiraganan, eller i alla fall ha med sig en kopia av hiragana-alfabetet i en turistguide eller i telefonen gör att du även kan läsa en del skyltar som inte står med våra bokstäver. Hiragana används nämligen ibland för att översätta svåra kanji-tecken för t.ex. barn som ännu inte lärt sig dem. Dessa hiragana brukar stå ovan eller under kanji-tecknet.

Vi hade med oss en guidebok som vi beställt på nätet men information och en del basfraser och kartor, samt tre turistkartor vi fick tag på turistinformationen i Japan och vi klarade oss på det och vårt glada humör. Ler man åt dem så är de mer än villiga att hjälpa så mycket de bara kan! Dessutom bodde vi på ett backpacker-hostel där all personal pratade engleska och verkligen gick in för att hjälpa oss med allt. Så bli inte rädd eller orolig för att åka dit och förlita dig på leendet och kroppsspråket. Det är en helt underbar upplevelse!

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2014-03-11 02:36 #22 av: [PeterWem]

Under sommaren kommer det vara olidligt hett i Japan (Kyoto, Tokyo, Fuji osv.) Luftfuktigheten som tar kol på en. För 100% vandring finns istället svala Sapporo och bergsplatån Daisetsuzan, men då kommer du missa allt historiskt från södra Japan.

Fuji går att bestiga mellan juli till september.

Söder om Fuji finns bergsplatån Hakone som jag var på senast i torsdags. Mycket turistigt, men fint ändå. http://www.travel-around-japan.com/k32-25-hakone.html

Skaffar du dig railwaypasset kommer du kunna åka med Shinkansen överallt. Vill du bli utstirrad (vilket man knappt blir i Tokyo) åker du till Sendai. Spåren av tsunamin är fortfarande överväldigande, men det är 2 timmars bilfärd nordöst om Sendai.

Ska man som turist lära sig något alfabet så är det katakana, eftersom det i princip är japansk engelska. トイレ som består av "to i le" bildar ordet toilett. R och L är samma uttal i japanskan. Kan man läsa katakana kan man oftast gissa sig till vad det står. コーヒー är "ko - hi -" som blir det engelska ordet coffee. カメラ är "ka me ra". アルバイト är "a ru ba i to" och blir tyskansk arbeit, eller svenskans arbeta, så inte alltid engelska.

#9 Du missade inget från Ghiblimuseet. Byggnaden var fin och så även ett av rummen, men det var också allt. 

Bilden nedan är förresten från Nikko. En hel tempelstad. Kul för den som gillar tempel.


Anmäl
2014-03-11 20:42 #23 av: Tilde

I Tokyo måste ni absolut till Akihabara (även om ni inte är "nördar") och Shibuya! Skrattar Annars rekommenderar jag att resa runt lite, till exempel till Kyoto - där är det riktigt fint och mysigt! Sen kan jag även rekommendera Nara, med rådjursparken. Väldigt speciell upplevelse! Glad

♥ Tilde

Anmäl
2014-03-13 10:07 #24 av: [RedHood]

#21 Skönt att veta att man faktiskt kan klara sig med smågrunder! Och leende Skrattar Också bra att det finns kartor och liknande på romanji för det kan jag förhoppningsvis klara mig bättre då, efter jag har lärt mig en del. Ska också kolla upp mer om hiragana!
Du kanske skrev det innan men hur länge stannade ni i Japan? Glad Menar du ett hostel där alla delade rum eller hade man ett eget?
Har social fobi så jag ska försöka öva bort det innan dess men jag kan le och vara trevlig i alla fall  Skrattar

#22 Hur är det på vintern med turister? Jag och värme går inte så bra ihop så jag vill helst åka när det är svalare samt inte lika mycket turister (men räknar jag med att det kommer finnas oavsett!).
Får kolla upp det katakana alfabetet också Glad
Nikko såg intressant ut! Tempel är jag intresserad av!

#23 Ska kolla upp mer om Nara! Och Kyoto ska jag försöka få in i allt! Men det blir att samla ihop pengar så vi kan stanna där så länge vi kan Skrattar

Anmäl
2014-03-13 17:43 #25 av: AnnaMoonshadow

Vi var där i strax över två veckor, hade gärna stannat längre men kunna inte det. Vi hade eget rum på hostlet, men delade toalett och dusch med andra. Man kan dock låsa in sig helt själv i de utrymmen också och de städades flera gånger om dagen, så det var liksom inga problem. tvättmaskin m.m. fanns det också :D  Det fanns även ett gemensamt uppehållsrum med spis och bord m.m. så där kunna man hänga om man kände för det.


Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2014-03-13 18:06 #26 av: [RedHood]

#25 Åh trodde det var ett sådan man sov med alla och det hade jag inte klarat av Oskyldig Men det låter ändå helt okej! Låg det i Tokyo eller utanför? Glad

Anmäl
2014-03-14 07:41 #27 av: AnnaMoonshadow

Det låg inne i Tokyo, gångavstånd till Akihabara :D

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2014-03-14 13:08 #28 av: Tilde

När det ändå talas om boende kan jag berätta hur vi bodde:

Vi betalade 7300 kr för flygbiljett + Japan rail pass (alltså tågkort så vi kunde åka runt både i Japan men även till andra städer hur mycket vi ville under en viss period). Sedan bodde vi på ett 4-stjärnigt hotell i Yokohama, precis intill stationen och väldigt nära till Tokyo. Jag bodde ihop med en kompis, alltså två enkelsängar, skrivbord, TV, badrum med badkar + dusch och såklart en sådan där elektronisk toalett. Efter det bodde vi en natt på ett lyxhotell i Kyoto. Där bodde jag också ihop med en kompis, fast det var ganska stora sängar. Samma upplägg som föregående hotell, fast större och här hade vi även fåtöljer och soffbord, samt en minibalkong. Tror båda hotellen ihop kostade runt 7000 kr per person totalt (7 nätter). 

Tycker det är väldigt billigt ändå med tanke på hur fina hotellen var! Här i Köpenhamn är det betydligt dyrare och mycket sämre rum. Vi fick dock en liten rabatt för vi var ganska många och vår snälla lärare kunde prata sig till det. Skämtar Det var dock exklusive mat - förutom på lyxhotellet där det ingick frukostbuffé med både japansk mat och västerländsk - men vi köpte bara billig frukost i närmaste konbini och sedan åt vi ute till lunch eller middag. Glad Hela resan kostade inte mer än 15 000 kr för mig - 8 dagar och 7 nätter. 

Och då bodde vi ju i stil Cool

♥ Tilde

Anmäl
2014-03-14 17:00 #29 av: [RedHood]

#27 Ska leta upp det! Gapskrattar

#28 Det låter riktigt lyxigt och billigt för allt ni fick med! Förskräckt Tyvärr så har man ingen lärare som kan snacka sig till sånt men klart man får försöka fixa packet eller liknande!

Anmäl
2014-03-15 08:12 #30 av: AnnaMoonshadow

Kom på att jag kan dela med mig av en länk. K's house tokyo heter de, de har dessutom flera andra hostel över japan så bor man via dem och förflyttar sig mellan de olika kan man få mycket hjälp och lite rabatt tror jag :D

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2014-03-15 14:43 #31 av: [RedHood]

#30 Tack så mycket! Ser väldigt fräscht ut och väldigt billigt! Kan absolut tänka mig att bo på sådant! Skrattar

Anmäl
2014-03-15 21:44 #32 av: [PeterWem]

#24 Turister ser man inte så många i mängden av alla japaner. Möjligtvis i Nikko där jag aldrig sett så många utlänningar förr.

Anmäl
2014-03-16 03:45 #33 av: Calcifer

#32 Nja. I Shibuya dräller det av utlänningar i princip jämt. Ser jämt utlänningar i stora horder som går omkring, där ser man dem överallt.

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2014-03-16 07:28 #34 av: [PeterWem]

#33 Jaha, tog dem för boende där. Men visst, gatan i Harajuku är väl det mest turistiga man kan finna. Alltid smockad.

Anmäl
2014-03-16 08:08 #35 av: Calcifer

#34 De flesta utlänningar jag ser i Shibuya går med kameror eller kartor i högsta högg så jag gissar på att de är turister. Ser man någon med ryggsäck eller typ kostym och portfölj är de förmodligen mer permanent boende.

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2014-03-18 19:11 #36 av: [Skörbjugg]

Jag hade lätt velat besöka Studio Ghibli-museet om jag åkte till Japan, men biljetter dit måste förbokas, tror jag. :)

Anmäl
2014-03-19 08:56 #37 av: AnnaMoonshadow

Ja de måste förbokas, endera via internet (verkar lite krångligt) eller i automaterna på Lawson i Japan

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2014-03-19 17:44 #38 av: [PeterWem]

Lawson står det på hemsidan, och det var via Lawson 50 meter från museet som jag köpte min biljett, 2,5 vecka i förväg. Lång väntetid.

Beställer man online tillkommer 170 kr.

https://shop.japanspecialisten.nu/produkt/ghibli-biljetter/

Anmäl
2014-03-20 10:35 #39 av: AnnaMoonshadow

åhh, ja det stämmer ju! jag blandade nog ihop kedjorna :D Ska ändra i mitt inlägg också så ingen tar fel

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.