Cosplay

Cosplay Butiker i Sverige?

2014-01-28 11:08 #0 av: [VampireGirlElvira]

Jag har en fundering gällande cosplay butiker här i Sverige.
Jag skulle vela beställa Hatsune Miku kläder och sånt, men dom sidor som jag har varit inne i tar bara Visa och MasterCard.
Jag skulle vela veta vilka Svenska internetbutiker som man kan betala med Klarna faktura.

Jag har sökt på dom här sidorna: cosplaymic.se, billigakostymer.com, se.ohcosplay.com, se.cosplaymiu.com, sv.cosplaymade.com

Tacksam för svar.

Anmäl
2014-01-28 12:34 #1 av: AnnaMoonshadow

Jag känner tyvärr inte till någon bra sida med klarna för det, Tyvärr är det mycket kortbetalningar för våra intressen. Skulle dock kunna tipsa om att ansluta dig till PayPal om du ska beställa från t.ex. utlandet, de betalningarna är i alla fall mer säker än kort.

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2014-01-28 13:36 #2 av: [VampireGirlElvira]

Är PayPal som Klarna eller?

Anmäl
2014-01-28 17:39 #3 av: Novachan

Nej Paypal är inte som Klarna. Jag antar att du vill beställa via faktura vilket dock inte behöver betyda att det måste ske via just Klarna - bara så att du är medveten om det, är minst lika säker med andra bolag/företag/eller vad det nu kallas :P

Känns som dom butiker du redan har kollat borde ha Hatsune Miku-kläder, eftersom hon är så populär och är en väldigt populär cosplay. Eller om dom just nu inte råkar ha den inne. Kolla dem en gång till, extra noga och håll utkik där om den kommer tillbaka.

Anmäl
2014-01-28 19:05 #4 av: [VampireGirlElvira]

Det är på alla dom sidor som jag har kollat på, men jag är osäker på att handla via PayPal, eftersom jag inte vet hur man gör och om det finns garantier om att varan kommer fram.

Anmäl
2014-01-29 15:50 #5 av: Novachan

Man betalar direkt via Paypal (man använder ett konto man har skapat där som är kopplat till sitt bankkonto). Paypal sägs vara väldigt säker betalningsmetod (jag har dock själv inte hunnit använda det än men ska göra det relativt snart förmodligen). De fall det gått snett med Paypal, vad jag har hört, är att det är familjevän/släktning/vän eller liknande som på nåt sätt kommit över sitt konto, så det lär vara ganska säkert i allmänhet.

Anmäl
2014-01-31 08:32 #6 av: AnnaMoonshadow

PayPal är som en mellanhand när man betalar online med kort. Du skapar ett personligt konto där och registrerar ditt visa eller mastercard. När du sen genomför ett köp på en annan sida, vi kan kalla denna X, så är det Paypal som drar pengar från ditt kort och sedan för dem vidare till X. Så X har aldrig hand om dina kortuppgifter och risken minskar för strul eller raka stölder. Pengarna ska inte heller skickas fören varan är anmäld som redo att skickas.

Dock har inte paypal kontroll över frakten! skulle det strula med att paketet kommer bort är de inte de som har den yttersta ansvaret för detta. Därför är det alltid bra att kolla upp vad andra tycker om sidan du beställt ifrån, om de haft problem eller så, det finns många resensioner på google på utländska sidor om du till exempel söker på "X safe" "X good quality".

Efter en snabb googling hittade jag t.ex. HelloCosplay, Cosplay Magic och CosplayBuy som har Miku-kläder, Paypal och som verkar ha någolunda bra rykte på nätet Glad

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2014-01-31 08:42 #7 av: [VampireGirlElvira]

Lilla nackdelen för mig är att jag varken har Visa eller mastercard. O_o
Det var därför jag undrade det där med. Klarna faktura. :D

Anmäl
2014-01-31 09:52 #8 av: AnnaMoonshadow

Aha, då kan jag förstå att det är lite svårare ^_^

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2014-01-31 11:40 #9 av: TatsuOni

#7 Har du tillgång till internetbank? Om du har det så kan man skapa ett tillfälligt visa eller mastercard där. Har du inte tillgång till internetbank så blir det svårareLipar

Home is where the heart is

Värd för hår. Medarbetare på te.

Anmäl
2014-01-31 12:03 #10 av: [VampireGirlElvira]

Njae, jag är osäker på sånt också om att man kan logga in sig på internetbankerna och på det viset skaffa sig Visa. Jag har det, men som sagt så är jag osäker på sånt. :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.