Japans geografi, historia, kultur

Historiskt korrekta tyger?

2013-07-29 19:21 #0 av: Sehvrin

Jag tänker sy en gi och en hakama för att jag ska sätta ihop en steampunk-samurajdräkt. Det jag inte lyckats lista ut är vilket tyg som är historiskt korrekt (för japan mellan 1700 till 1900 ungefär).


Jag vet att siden har använts, men användes även bomull eller något annat också?

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2013-07-31 23:53 #1 av: Aily

Jag har inte en aning, men jag kan kanske ta reda på det åt dig. Inget som går över natten dock.

 

Anmäl
2013-08-10 09:09 #2 av: tlover

Vilket tyg beror ju på vilken klass man hade (man hade ju olika status även inom samurajståndet) och det är ju också skillnad mellan edo perioden och Meiji periodens klädsel (även såklart variationer inom perioderna) Jag tror däremot att det är enklare att hitta vilka tyger som användes under edo perioden eftersom det fanns massor av restriktioner om vad som fick bäras.

Nässleltyg har ju traditionellt använt i japan också tex men jag tror det var lägre stånd än samuraiståndet som använde det.

Jag kommer inte kunna hjälpa med tyg senare, jag tänker mest att om man är mer specifik är det nog enklare att hitta rätt tyg Glad

Anmäl
2013-08-10 11:45 #3 av: AnnaMoonshadow

Kanske kan du hitta lite svar på sidor så som http://www.reconstructinghistory.com/articles/japanese-articles/a-brief-history-of-japanese-clothing.html och http://www.sengokudaimyo.com/garb/garb.html, det är några av de sidor jag hittade efter en enkel googling :)

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.