Foodies, saké, shochu, mat mm

Cooking with dog - Japansk/engelsk program.

2011-08-17 15:14 #0 av: Zolah

Cooking with Dog

Är ett youtube matlagnings program där dom lagar japansk mat, skulle varmt rekomendera det matlagnings programmet till er alla som vill ha tydliga instruktioner och är intresserad av japansk mat :3

Dom går igenom allt från Nudlar till efterrätter, rätt mycket kan vara svårt att få tag på då vi inte har så mycket 'japanskt' i våra affärer. Men man kan höfta relativt bra med både ingredienser och saker man använder för att tillaga maten.

Tänker tipsa om receptet med udon nudlar, tycker det är riktigt gottoch man kan hötfa lite vad man vill ha i själva soppan med. Jag har ätit och tillagat detta så du har smak garanti ;9

Udon kan du hitta i asiatiska butiker, samma sak med Shitake svamp. Dock är det svårt att få shitaken att se ut som på filmen ( iafl den vi köpte ) och den smakar inte så häftigt heller ^^; men det kan vara att vi gjorde fel på nåt sätt ._. Så det är inget fel att skippa shitaken helt, det gör vi nu här hemma iafl.

finns ännu en video där dom visar hur du gör egna udon nudlar, men så häftig har jag inte varit ;) om nån vågar prova så säg till, vill veta hur det gick och smakade :)

Bon apetit :3

 

Anmäl
2013-09-16 01:26 #1 av: Aleya

Älskar Coocking with Dog.

Vill även slå ett slag för den söta kokerskan ochikeron. :3


BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios samt medarbetare för Julen

Anmäl
2013-09-16 09:00 #2 av: AnnaMoonshadow

#1 hon gör alltid så söta saker!!

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2013-09-16 11:13 #3 av: Aleya

#2 finns det någon annan som är som dessa två som gör japanskt och pratar engelska?

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios samt medarbetare för Julen

Anmäl
2013-09-16 11:50 #4 av: AnnaMoonshadow

hmm... Cooking with dog och Ochikeron är två av mina favoriter, men även Runnyrunny999 är jättebra!

sen finns det ju många andra, man kan ju alltid söka på något särskilt recept om det är nå speciellt man vill göra. Annars finns det många som koncentrerar sig lite extra på vissa saker. Tex så är  Sakurapop21  bra när man vill göra bentos. Även hos AsianCookingMadeEasy kan man hitta bentoinspiration och tips till japansk matlagning även om kanalen är mest riktad på kinesisk mat. Är man intresserad av sushi kan man kika på Make Sushi. About.com har ett par spellistor gällande asiatisk och japansk mat som är väldigt enkla också, väldigt mycket sushi även där... Så det finns en hel del! kolla gärna vår egen matspellista där vi lägger till det vi tycker ser intressant och gott ut!

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.