Japans musikscen

Musik tråd?

2011-07-05 12:07 #0 av: [Angel88]

Hej nu är jag nyfiken på eran japanska-musik smak. Kan ni inte lägga upp vilka grupper eller artister ni gillar, och eran favorit lägger ni in en länk till en låt tex en youtube video.

Berätta gärna varför du gillar dom och hur du hittade dom, har du sett dom live m.m. Det är alltid kul att veta.

 Här är en grupp som är ny för mig, Versailles, men jag gillar dom väldigt mycket.

Musikvideo Zombie

Anmäl
2011-07-05 13:07 #3 av: KaiPon

Kommer bara skriva dom jag lyssnar mest på samt dom jag sett live, annars kommer jag få sitta här i evigheter. XD

abingdon boys school; Såg dom live 2009. Epic <3 Hittade dom via.. Höll på säga YouTube, men kom på att så var inte fallet XD Första låten jag hörde med dom var Innocent Sorrow, på en japan utställningsgrej på Östasiatiska museumet i Stockholm som jag gick på med min kompis yuki. Hittade ett flertal band där, men abs var ett av de jag verkligen kollade upp och fastanade för.

An Cafe; Såg live 2009 också. Jag hade kompisar som gillade dom, lyssnade på Maple Gunman på YouTube, köpte sedan Goku Tama Rock Cafe skivan och var fast.

alice nine.; Youtube. Hörde Rainbows, ÄLSKADE musiken, fast. Har kommit in i en extrem alice nine period nu de senaste månaderna, fast den avtog lite efter att jag kollat på min GazettE DVD XD Men det är fortfarande mycket alice nine som gäller <3

Gackt; Gud, kommer inte ihåg när jag började lyssna på honom, men vet att det är ett flertal år i alla fall.  En av de första människorna jag verkligen idoliserade inom Jrocken. Vanilla var första låten jag hörde med honom, så mycket vet jag iaf XD

the GazettE; Hade en kompis som lyssnade på dom, så hon spelade ett par låtar för mig och jag började smått gilla dom. Tog ett bra tag innan jag kollade upp dom egentligen, men när jag väl gjorde det så älskade jag musiken och är nu en die hard fangirl XD Zetzu är den låten jag kommer ihåg var en av de första låtarna (om inte den första lpten) jag hörde med dom.

LM.C; Hur konstigt det än kommer låta, men jag upptäckte LM.C via quizilla. XD Gjorde en massa JRock quizes och läste oneshots som hade dom med (oftast dock bara maya), så efter ett par veckor bestämde jag mig för att kolla upp dom, och totalt älskade dom! 88 var första låten jag hörde och jag fastnade direkt.

Miyavi; Sett live två gånger, 2009 och i år. Vet dock inte hur jag började gilla honom eller vilken den första låten jag hörde var. Kan ha varit quizilla igen, men av nån anledning tvivlar jag på det. Så jag kan tyvärr inte säga så mycket om hur jag upptäckte honom.. ://

T.M. Revolution; Min syster lyssnade på honom, jag hörde Hot Limit via henne och tyckte han var bra. Tog ett tag innan jag kollade upp mer med honom, men nu är jag ett stort fan av honom :3 Har tekniskt sett sett honom live då jag såg abs live XD

Just a Block Party MonstAr with a Heart of Gold on this Blue Planet
http://vizualfreakkaipon.blogg.se/

Anmäl
2011-07-05 13:07 #4 av: [Angel88]

#1-2 den första är ingen Japansk artist och den andra fungerar inte

Tan-chan kan du ta bort dom?

Anmäl
2011-07-05 13:29 #6 av: [Tan-chan]

Vi har en musiktråd redan, men vet inte om det är sådant TS menar?

Tipsa favoritmusik #4

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.