Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Japan.ifokus

Adoptera sidan?

2011-06-15 22:51 #0 av: [Tan-chan]

Nu har jag än en gång blivit tvungen att ställa frågan: Finns det någon där ute som vill adoptera sidan?


Anledningen är den att jag inte har tid, ork eller lust att driva sidan. Ni alla medlemmar är fantastiska och underbara, så det är inte er det handlar om. Det handlar helt enkelt om att vara värd för sidan var någonting som praktiskt taget tvingades på mig, och jag har aldrig riktigt brunnit för sidan på det sättet som en värd borde.

Nu känns sidan mer som en börda eftersom min ork har svikit totalt denna gång. Jag vill definitivt vara kvar som en vanlig medlem dock!

 

Vad man söker hos en värd är att man brinner för det sidan handlar om, och drivkraften att driva sidan framåt och utveckla den.

Du som värd har fulla rättigheter att vrida och böja på sidan på alla sätt du vill så länge sidan inte väcker anstöt eller något annat obehagligt. Du har rätten att bestämma när och om en tråd ska låsas, hur artiklarna på sidan ska se ut, samt mycket mer!

Vill du vara sadistisk så kan du också blockera medlemmar. Fast nu är det inte en diktator jag söker utan en solstråle med Japaninstresse. xDFinns det någon med intresse för att adoptera sidan? Om inte kanske jag tyvärr kommer ta det hjärtskärande beslutet att lägga ner den.

Anmäl
2011-06-16 19:55 #1 av: [Ratass]

men vad är det man egentlgien behöver göra som värd?

Anmäl
2011-06-16 20:11 #2 av: Liss

En fördel är ju om man har engagemang och ork för att skriva artiklar. Göra sajten levande med allt vad det innebär. Och även hålla koll på folk, så dem inte bryter några svenska lagar eller är allmänt otrevliga och går över linjen.

Man sköter om sajten, helt enkelt... :)

Anmäl
2011-06-16 20:17 #3 av: [Ratass]

att hålla kvar den skulle man ju kunan göra. men att skriva artiklar å hålla på nej ^^' sånt orkar jag aldrig. skulle vara hemskt om sidan försvann för då försvinner liksom ni :/ det är bara därför jag hänger här, för er tre ^^'

Anmäl
2011-06-16 20:24 #4 av: Liss

Ja, alltså...

Jag "äger" ju bodyart.ifokus.. men jag har skrivit artiklar om allt jag kan redan, och det finns inte mycket mer att tillägga. För det kommer inte så mycket "nytt". Så den sidan är väldigt självgående. Folk skriver helt enkelt och jag håller lite koll, så ingen är otrevlig etc. (skulle kunna skriva om evenemang etc iof.. men nog om det)

Men japan.ifokus har väl ganska mycket man kan tillägga om man skulle vilja få igång sidan ordentligt. Det är allt från kultur till natur till språk och folk etc etc...
Fast å andra sidan tycker jag den duger som den är...För jag känner som dig. Vore jätte synd om sidan försvann, för då förlorar man mycket kontakt med folk som har samma intresse.

Så för min del gör det inte ett skit att inga artiklar skrivs för tillfället. Jag är inte här för artiklarnas skull. Och det ska inte finnas någon press till det heller.

#3 Och AAAAWWWWWWWWWh.... Nu kände jag mig lite uppskattad :D ♥♥

Anmäl
2011-06-16 20:26 #5 av: [Ratass]

du ska känna dig massa uppskattad >_< hauuu!!! Ni får inte försvinna för mig!

Anmäl
2011-06-19 22:55 #6 av: [Angel88]

#1 undrar det samma. Hur sköter man sidan, är det svårt?. Vad i data väg behöver man kunna?

Ts du kanske skulle kunns pm och berätta lite.

Anmäl
2011-06-20 09:31 #7 av: [Tan-chan]

#6: Jag skriver det här för att alla ska kunna läsa det. (^_^)


Till att börja med: Du ska helst vara 18+. Detta för att man kommer att "skriva på" ett avtal med ifokus.

Hur du sköter sidan är upp till dig. du har fria händer att sätta upp egna regler och massor med annat. Dock måste du hålla koll i trådarna (om du nu inte har medarbetare, vilket Japan iFokus inte har just nu) så att diskussionerna inte blir hotfulla eller obehagliga. Om en tråd spårar ur så rekommenderar jag att låsa den och skicka en varning till medlemmen som orsakade problemet. I värsta fall blockerar man personen från att skriva på sidan. Några fd medlemmar har redan råkat ut för detta, tyvärr.

Ibland dyker det upp falska "medlemmar" som vill göra reklam för bland annat viagra och annat. Sådana trådar ska tas bort så fort som möjligt.

Artiklar om Japan och annat som är relaterat borde uppdateras då och då på sidan för att hålla den levande och informationsrik. Du kan skaffa dig medarbetare och artikelförfattare till detta.

Medarbetare har en rätt så stor tillgång till alla sidans inställningar, medan artikelförfattare har en ytterst begränsad tillgång till dessa inställningar.

Koder och annat på sidan behöver du inte bry dig om. Det är iFokus-killarna som sköter sådant. Du behöver inte ha någon direkt speciell datorvana eftersom alla inställningar som man har tillgång till som forumvärd är på bara några klicks avstånd. Du behöver alltså bara klicka på de olika inställningarna som finns.

Vill du ha ett smakprov så kan du testa att vara medarbetare en liten kort stund för att få se hur allt sådant fungerar. Dock ska du inte göra någonting på sidan, utan bara klicka runt och lära känna sidan.


Men jag upprepar det jag har sagt: Jag letar efter någon som brinner för Japan som vill dela med sig av allt man själv vet, och lite till. Artiklar och nya trådar och det ena och det andra är något som skulle hjälpa sidan på traven.

Om du inte kan garantera dessa saker här ovan vågar jag inte lämna över sidan eftersom jag trots allt älskar mitt lilla "imperium" för mycket för att lämna över det till en oseriös värd. Kommer att ha svårt att ge upp sidan även om värden är seriös. LOL!

PS: INGET upphovsrättsskyddat material får förekomma på sidan, mer än Youtube och andra sådana källor. Dock har jag varit lite väl slarvig med detta. Men i artiklar ska dessa inte få finnas, utan behöver man bilder får man fråga om lov eller sedan får man rita egna i antingen datorn eller på papper.

Anmäl
2011-06-24 12:02 #8 av: Mandi_

skulle gärna ha ställt upp om jag var äldre och kunde mer om Japan, men sidan fåår inte läggas ner :'(

Anmäl
2011-06-25 21:05 #9 av: KaiPon

Jag älskar ju Japan och så, men världsbäst är jag ju inte. Finns säker folk har som kan mycket mer om Japan än vad jag kan. Men om ingen annan kan ta över kan jag tänka mig den rollen, för jag vägrar att den här sidan läggs ner!

Just a Block Party MonstAr with a Heart of Gold on this Blue Planet
http://vizualfreakkaipon.blogg.se/

Anmäl
2011-06-25 21:50 #10 av: [Tan-chan]

#9: Får se hur vi gör. Jag vill helst lämna över sidan till någon som brinner för sidan och orkar hålla den i farten. (^_^)

Anmäl
2011-06-25 22:48 #11 av: KaiPon

Ja, jag förstår det. Men om ingen annan är intresserad kan jag ta över, haha XD Kommer göra mitt bästa, plus att jag kan nog få yuki intresserad av detta och möjligtvis se till att hon blir medhjälpare också :)

Just a Block Party MonstAr with a Heart of Gold on this Blue Planet
http://vizualfreakkaipon.blogg.se/

Anmäl
2011-06-27 21:02 #12 av: [VictoriaR]

Tan-chan, kan det vara en idé att skaffa ett par medarbetare och ge dem lite uppdrag som de ska göra? Tex att be de skriva en artikel per månad och se till att de håller igång trådarna.

Sen visar det sig väl om de orkar hålla igång det, vissa lär nog tröttna när de har press på sig att hålla sidan levande, något som faktiskt krävs av en värd. Utefter det ser du vilken medlem som är lämplig att ta över. Samtidigt kan du fortsätta ha kontrollen och slippa dåligt samvete över aktiviteten. Glad

Anmäl
2011-06-27 21:27 #13 av: [Tan-chan]

#12: Jo, tanken har slagit mig, men det känns så hopplöst att söka efter medarbetare för ingen har tid eller lust. Och även om man ger dem uppdrag så följer oftast ingen dem. Har typ helt gett upp och har ingen ork att ens söka efter folk längre. (^_^,)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.