Anime & Manga

Hjälp mig med att hitta

2011-06-08 12:11 #0 av: Zolah

Just nu är jag på vandrar stråt efter några ny a animeer att kittla min fancy så att säga.

Vad jag söker är dark and gritty animeer, skräck etc. Men helst nåt som verklige är skräck och inte är som tex Karin ( vampyr anime som är mer en slapstick humor serie )

Jag vill ha nåt som påminner om följande animeer -

Elfen Lied , Claymore, Deadman wonderland, experiment lain etc. ( finns säkerligen fler som jag inte kan komma på just nu )

 

anledningen varför jag vill ha den här genren är just för att jag sitter fast i mitt tecknande, och för tillfället är 'skräck' en rätt bra hjälp till lite tecknings produktion :3

 

tack på förhand!

Anmäl
2011-06-08 12:22 #1 av: [Tan-chan]

Min första tanke var Togainu no Chi, fast animen är inte så bra kvalité. Men storyn är bra tycker jag. (Dyrkar den.)

Sedan har vi Gantz. Den är så rå och brutal att jag inte kunde käka ketchup på flera veckor efter att ha sett den. xD Påminner lite om Deadman Wonderland, fast mycket brutalare.

Hm... Finns några fler som jag inte kommer ihåg namnet på nu. *tänker*

Anmäl
2011-06-08 12:32 #3 av: Zolah

Togainu no Chi - Ska kolla på den, tack :)

 

Gantz, alltid funderat om det är Berzerk?

 

visst är det irriterande då man vet att det finns fler animeer men man kommer inte ihåg namnet... Petshop of horrors är rätt bra den med, den har lagom humor med ibland

Anmäl
2011-06-08 12:51 #4 av: [Tan-chan]

#3: Berzerk och Gantz är inte samma serie. (^_^) Helt olika. Min favorit är Gantz faktiskt när det gäller skräck och brutalitet. Jag kan kolla på den hur många gånger som helst och bli lika äcklad varje gång. xD Den är liksom bara sjuk på alla sätt möjligt.Åh ja, sådant är superjobbigt när man inte kan komma ihåg. LOL! det liksom gnager i bakhuvudet ända tills man kommer ihåg dem. xD

Anmäl
2011-06-08 12:58 #5 av: Zolah

Tack så mycket för tipset :)

den verkar intressant ( kollade aniDB - bra sida men det är nästan för många animeer för att man ska kunna sålla ut dom som inte är 'rätt' )

 

 

Anmäl
2011-06-08 12:59 #6 av: [Tan-chan]

#5: Jo precis. AniDB är typ bäst om man kombinerar den med ANN, men som du säger så är det för många för att man ska kunna hitta något som faller en i smaken.

Anmäl
2011-06-08 17:14 #7 av: Azmaria

hmm...hur skulle det vara med..higurashi no koro ni?

eller vampire hunder D, eller blood, the last vampire?

:)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.