Konserter, konvent, event i Sverige & Japan & Världen

Tsukicon den 17-18 oktober i Finland

2009-06-26 03:14 #0 av: [Tan-chan]

Åh, vad jag vill dit. Synd att det är i Finland och att man lade märke till detta såhär sent. Hade mer än gärna velat åka dit då Vistlip ska gästa dem, samt ett till band. Och för dess storlek!

Förra året drog Tsukicon närmare 4000 besökare! (O_o) Wow! Hur mycket är det som Uppcon någonsin har dragit in i folkmängd? 2500 pers?

Garanterat att jag blev född i fel land. (T_T) Vistlip... *snyft*

Tsukicons engelska hemsida

 

Anmäl
2009-06-26 03:22 #1 av: [Tan-chan]

Woah! Flyg med SAS från Göteborg till Helsingfors tur och retur (16 okt och 19 okt) kostar 1312 kr! Är nästan så att jag är på väg dit om jag kan få med mig en resekamrat? (^0^)

Anmäl
2009-07-20 20:37 #2 av: [Tan-chan]

Inga fler som ska dit?

Jag och en kompis har bestämt oss för att åka till 90% nu och ska eventuellt boka resan på fredag. Vi kommer undan med 1400 kr per person (lite grovt räknat)!! (O_o)

Dock ska vi dit bara på söndagen för den konserten vi vill på är då, och vi måste komma undan så billigt som möjligt så vi har inte råd att gå på lördagen också. (=_=,)

På lördagen kommer SCREW ha sin konsert, samt att någon DJ ska spela på nattklubben. På söndag blir det 3-i-en konsert med Vistlip, Acile. och DIO! Yaay!

Detta är inräknat i resan:

  • Färja tur och retur mellan Sthlm och Helsingfors
  • Tåg tur och retur mellan Trollhättan och Sthlm
  • Vandrarhem (1 natt, och sängkläder och badlakan ingår.)
  • Konsertbiljetter och en-dags biljett till söndagens konvent

Tänkte bara lägga fram detta så att ni andra också är medvetna om en ungefärlig kostnad om ni vill komma undan så billigt som möjligt, och kanske eventuellt haka på oss(?). (^_^)

Anmäl
2009-07-21 12:30 #3 av: CAFEKKO

Jag bor i Finland men jag tror inte jag ska dit, kan inte finska så bra och allt går på finska. D:

Anmäl
2009-07-21 15:38 #4 av: [Tan-chan]

#3: Men det spelar väl ingen roll? Man kan ju engelska så man kan ju fråga folk om det är så. Mina finska språkkunskaper är också helt åt h*lvete trots att jag är finländare. Kan inte så mycket, så jag måste ändå tala engelska där borta.

Jag är där mest i och för sig för söndagskonserten. Anledningen till att jag går på konventet den sista dagen är för att vi råkar ha en massa tid över från när färjan kommer till Helsingfors på söndag morgonen. (^0^)

Häng med oss då så får vi leka dumma turister alla tre. Hahaha! (^_~)

Anmäl
2009-10-20 21:00 #5 av: [Tan-chan]

Kom precis hem från Helsingfors. Är helt slut, men kan säga att konserten med Aicle, vistlip och DIO var den bästa händelsen i hela mitt liv! Det var en över 6-timmars konsert som erbjöd en massa stagedive, hångel och gullegull på scen mellan bandmedlemmar, samt flygande BH:ar som bland annat sångaren i vistlip tog upp och viftade runt på ena fingret. Haha!

Det var nog det galnaste jag varit med om, och resan var värd mer än allt guld i hela världen! (^0^)

Konserten i Finland slog verkligen alla konserter i Sverige tillsammans! Har aldrig sett något band vara så galna som dessa tre var, och publiken var så städad! Också lokalen hade härlig luftkonditionering att bara en eller två personer svimmade under hela konserten som höll på i över 6 timmar!

Och säkerheten var på topp och arrangörerna såg verkligen till att folk inte trängdes ihop så himla mycket som de vanligtvis gör. De stod och tjatade om att folk skulle backa tills de gjorde det. De gav sig inte. Och de delade ut gratis vatten under pauserna. Under bara EN av alla konserter jag har varit på i Sverige har man fått gratis vatten. Annars har man fått betala minst 20 kr för att få en mugg vatten... (O_o) Svenska New Nippon har mycket kvar att lära.

Jag säger bara det: Nästa gång som jag ska på någon konsert så ska jag åka till Finland. Konserterna i Sverige har tappat sin glans nu. (^_^,) Dock kommer jag gå på Abingdon Boys School i Stockholm, men om jag hade kunnat lämna tillbaka konsertbiljetten hade jag inte tvekat att åka över till Finland istället. (^0^)

Anmäl
2009-10-21 20:27 #6 av: Azmaria

#5 det låter j helt underbart :D  det harmar sååå att jag missade konserten när jag ändå bor i finland o for ti helsingfors på höstlovet >.< (sku ha bra chans att fara, men vill helst fara i sällskap med några jag känner och dessutom upptäckte jag konserten för sent) damn damn damn! det känns såå..jaja, får fara nästa gång det ordnas på nytt. :/

det va ju kul o höra konserterna var bra här i finland, det är inte ofta man får höra att finland har bättre än sverige(för mig däremot känns det som jag e född i fel land, att ja sku hellre vilja bo i sverige :P )

Anmäl
2009-10-21 21:06 #7 av: [Tan-chan]

#6: Ja, det var synd att du missade det. (^_^,) Men det kommer ju fler tillfällen! (^0^)

När det kommer till japansk musik och anime och manga så är Finland mer utvecklad än Sverige. Därför känns det som att jag vill flytta till Finland eftersom det är ju "min kultur". Dessutom är jag finsk, men har aldrig bott i Finland. När jag kom till Helsingfors inför konserten kände jag att det var där jag hörde hemma.

Har aldrig känt något liknande i Sverige, men när jag kom till Finland hade folk likadana ansiktsdrag som jag, och de talade med samma tonsättningar som jag. I och med att jag inte har varit i Finland på så länge så hade jag inte tänkt på det förut, men det kändes så "hemma" när jag märkte att jag hade likheter med folket där trots att jag aldrig har bott där. För första gången i mitt liv kändes det som att jag hade en viss samhörighet med människorna där - som om jag var en av dem. Det var en helt skjuk känsla! (O_o) Men jag längtar redan tillbaka. (^_^)

Det var förresten två tjejer som blev påkörda så att de flög flera meter enligt en Tsukicon-arrangör som jag och min kompis pratade med innan konserten. Tjejerna hade tydligen sprungit över vägen för att få bra platser i kön till SCREW-konserten, och då hade bilen kört på dem och de hade hamnat på sjukhus. Folk verkar vara helt galna i japanska band där borta. (O_o) Stackars tjejerna som missade konserterna! Lider med dem.

Anmäl
2009-10-21 21:42 #8 av: Azmaria

#5 jaa, kan tänka mig det, nu när jag försöker se från din synvinkel :) för mig däremot känns det som om de e fler manga intresserade ungdomar i sverige när typ ingen av mina kompisar e intresserade av japan(bara festande, drickande och sånt hela tiden,  -.-')och eftersom jag inte gillar finska har jag inte fått kontakt med andra finska manga intresserade.(hmm..borde skärpa mig med det, och försöka få mer kontakt med finska ungdomar :/ ) men jag trivs annars också mycket bra finland med finlandssvenskan och trevliga människor :) skall försöka fara på nästa japan konvent/konser när det ornas, så kanske jag får en ny blick av det. jisses nu blir man ju ivrig..du inspirerade mig Tan-chan ^^

ajj, oj nej :O stackars dom..missar hela konstern p.g.a. en bil. Om de sku ha hänt mig skulle hela dan ha varit förstörd :( stackars flickor.

Anmäl
2009-10-22 18:13 #9 av: [Tan-chan]

#8: Jo, kan säga samma sak om att ungdomar i Sverige verkar mest vara intresserade i att festa och supa. Dock har jag hittat folk som är nykterister och som är så underbara personer! Men det är bara jag och en till i min kompiskrets som gillar manga, anime och annan japansk populärkultur.

Jag vet inte hur det är i Finland, men i Sverige är det ungefär så att man måste veta vart man ska leta efter "det rätta folket" att umgås med. I vardagen är det inte så vanligt att man möter på folk som gillar japansk populärkultur. Dem som jag känner har jag mött via forum för likasinnade, så som detta forum. Folk som orkar hänga här är underbara! ?

Jag kände det som att folk var mer trevliga i Finland än i Sverige. Jag vet inte om det är en illution, men i Finland verkade folk mer pratglada och vänligare än folk i Sverige. (O_o) Här tittar folk konstigt på en om man börjar prata med dem och ser ut som att de tänker "Vad vill den där galningen mig?!", men i Finland verkade det inte vara några problem alls att prata med okända.

Jo, jag tycker helt klart att du ska börja umgås mer finska ungdomar, och speciellt dra till konvent och konserter i Finland, för det är ju då du möter på fler likasinnade. (^_~)

Ja, verkligen stackars dem! Liksom missade båda konserterna för att de var lite för galna fans och bara kutade ut på vägen utan att se sig för. Hoppas de mår bättre... De blev tydligen illa däran, så jag tror de fortfarande ligger på sjukhus med tanke på att de flög flera meter enligt arrangören vi pratade med. (O_o)

Anmäl
2009-10-24 00:44 #10 av: Azmaria

#9 jo, tror att det är lite så i Finland oxå, man skall bara läta till de rätta ställerna :P

Whoa, alltså nu går det helt i motsatsen för vad jag tycker och föreställer xD för mig och många andra så känns det helt tvärtom(och jag menar det) med att finländare skulle vara pratglada typer. Jag tycker det är typiska stämpeln på finland att vi är tillbaka dragna och tysta m.m. Men sedan om jag reser till Sverige ett varv tycke jag att folket där verkar vara gladare(speciellt när ni har rikssvenska, som låter gladare än finlandssvenskan enligt mig xD)

Aj då, de var ju inte så roligt, men tror nog att de är friska vid dehär lagret redan. (de har ju nästan gått en vecka sen händelsen).  jag  hittade  också en liten artikel on krocken i en dagstidning. (den fanns bakom en bild jag höll på att analysera i skolan) men de stod inte så mycket om det. Bara att de hade blivit påkörda och hamnat till sjukhuset inget namn eller varför de fick brått över vägen.

men du, nu får du berätta lite mer om konserten. Vilka låtar t.ex. spelade Vistlip? och sprlsde de bra live?. Skulle gärna vilja höra lite mer om hur de var där och fick du någon autograf av dem? ^^

 

Anmäl
2009-10-24 23:45 #11 av: [Tan-chan]

#10: Haha, vad konstigt att vi båda tycker olika! (^0^) Finland och Sverige kanske är båda "tillbakadragna och stela" fast på olika sätt?

Haha, lite småskojigt att du hittade en artikel om det. (^0^)

Ja du, konserten var bara helt toppen. Kan ju börja att berätta lite om bandet Aicle..

Aicle. var verkligen ett mysko band. Och nu menar jag mysko. (O_o) Det var något riktigt weird över dem och deras musik, men de var så färgglada och hade så roliga danser (som vi i publiken skulle härma) att jag rycktes med och skuttade lite och dansade till danserna hela tiden. Danserna bestod mest av armrörelser och att man skulle snurra på platsen man stod på.

Dock kan jag säga att jag inte gillade deras musik sådär jättemycket eftersom den var verkligen udda. Men vissa stycken i låtarna var väldigt bra, och några få låtar var så bra att jag ville ladda ner dem. Tyvärr vet jag inte vad låtarna heter i och med att jag inte är så intresserad av bandet.

vistlip rockade hela haket! Redan innan de kom ut på scen höll publiken på att riva hela stället! Man kände sådan tjock spänning i luften att man hade kunnat skära i det med en kniv. (nästan)

Bandet kom ut en och en (så som Aicle. också hade gjort) och de presenterade sig själva. Nu minns jag inte alla låtar de spelade, men de spelade Edy, Mr.Grim, OZONE, Twister, Public Game och många andra.

Efter första låten, som de öppnade sin del av konserten med, skulle Tomo (sångaren) prata lite. Men mitt i allt gjorde Umi (andra-gitarristen) ett oljud med gitarren, och Tomo låtsades bli sur och jagade honom på scen och försökte slå honom. Haha! Då förstod man att deras del av konserten skulle bli den skojigaste!

Vid ett tillfälle gick Umi ner till publiken. Jag märkte inte att han försvann från scenen först, för han höll sig lite i skuggorna av en anledning. Men när jag letade efter honom med blicken såg jag att han hade varit och besökt publiken och försökte ta sig upp på scenen igen. Men Rui (basisten) stod och "sparkade" ner honom hela tiden så att han inte kom upp, och publiken försökte få tag i Umi hela tiden. Rui knuffade ner honom säkert 6 gånger och verkade ha "the time of his life", för han skrattade och pekade retsamt på Umi. Haha! (^0^)

Sedan skulle Tohya (trummisen, och min absoluta favorit-bandmedlem!) ha ett trumsolo och sedan prata lite i micken. Han stod och pratade lite med publiken och sade det typiska som artister brukar säga (att de älskar landet i fråga och bla bla bla), drog några skämt och så...

Men mitt i allt vinkade han Tomo till sig och petade på hans bröst och sade "Nipple!" och skrattade. Publiken skrek. Sedan petade han på Tomos bröstvårta igen (ovanpå tröjan såklart) och sade lite högre "Nipple!". Publiken skrattade medan Tomo såg ut att vara generad. Sedan vinkade Tohya andra bandmedlemmar till sig och gjorde samma sak på dem. Och till slut petade han på sin egen bröstvårta och skrek nästan allt han kunde "NIPPPLLEEEEEE!". Publiken skrek och skrattade. Jag stod med tårar i ögonen på läktaren och trodde jag skulle dö av skratt. Han var så sjukt söt live!

Sedan drog de några låtar igen, och vid något tillfälle slängdes en röd BH upp på Tomo, och han fångade den och skrattade medan han viftade runt den på ena fingret och smådansade med den.

Sedan mitt i allt hände det som fick mig att nästan vilja hoppa ner från läktaren och dö av lycka!

Tomo fick någon form av kick och gick fram till Rui med raska steg, tog tag i hans ansikte och vred det mot sig ... OCH KYSSTE HONOM! Hela publiken skrek öronbedövande. Jag skrek och begravde fingrarna i håret för att slita tag i det då jag visste inte vad jag skulle ta mig till av den välkomna chocken. Just då hade jag skitit i att respektera artisters önskan att publiken inte fotar dem. Jag hade knäppt av så många foton jag bara kunde, om inte till och med filmat! Men min mobil låg i väskan i garderoben. (T_T)

Efter det spelade de klart konserten. Vid ett tillfälle vinkade sångaren till mig på läktaren då jag gjorde hjärt-tecknet till honom med framräckta armar. Sedan stod Yuh (första-gitarristen) och såg upp på folket på läktaren. Han gav mig och min kompis en supersöt blinkning (vi var de enda som hoppade och skrek allt vi kunde, alla andra tråkmånsar bara headbangade lite). Mitt hjärta höll på att smälta då.

Efter att konserten var slut gick jag snabbt på toa för att fräscha till mig, för jag var så varm och svettig att jag kände mig vidrig. Men när jag kom tillbaka hade bandet kommit ut igen och hälsade "bye bye" till publiken.

Tohya gick fram till Yuh eller Rui (jag minns inte riktigt för min hjärna var bedövad av chock) och ställde sig jääääätte nära honom, och Yuh/Rui lade armen om hans midja medan Tohya torkade bort svett från den andras ansikte med en handduk. De såg sådär jättesött på varandra, log förförande och småpratade nästan som om de var nykära. Alla tjejer i publiken var i sådant uppror att jag allvarligt trodde att de skulle riva ner grindarna och artistnappa dem båda. Allt jag kunde göra var att stå uppe på läktaren och hänga på räcket totalbedövad i hjärnan och stirra på dem med mitt fangirl-hjärta bultandes så hårt i bröstet att jag trodde det skulle brista.

Sedan drack Tohya vatten ur en vattenflaska och erbjöd den sedan förförande till den andra (Yuh eller Rui), som också drack ur den. De såg "nykär-leende" på varandra igen och släppte sedan varandra för att kasta ut flaskan med vattnet till publiken. LYCKOST DEN SOM FICK DEN!!!!

Det var det sista man såg av dem typ.

Sedan entrade DIO scenen och drog igång sin del av konserten, som var den sista. De var ett riktigt häftigt band! Jag gillade dem inte egentligen. för jag gillar inte growl-musik vanligtvis. Men de låtar DIO spelade fick mig att förälska mig i dem! Carry Dawn var den bästa låten med dem.

Man skrek och headbangade genom hela deras del av konsert. Jag hade gett allt jag hade under vistlips del av konserten, och min nacke och hals tyckte inte om mitt headbangande och skrikande.

Bandet var inte lika skojigt som vistlip och Aicle., men de gjorde ett enormt intryck ändå. Mot slutet av konserten slängde två tjejer upp varsin BH på scenen. Ingen i bandet såg det, men när sångaren gick förbi BH:na såg han dem och tappade sin allvarliga "composure", och började skratta så han nästan böjde sig dubbelt. Han petade på gitarristen Kei, som också tappade sin "composure" och började skratta så han nästan tappade bort sig i gitarrspelandet. (Jag tror han till och med gjorde det.)

Efter att bandet hade slutat spela tändes inte lamporna. Jag tyckte att något var underligt med det, och tänkte att jag skulle sitta kvar. Folk började utrymma lokalen, men då plötsligt sprang sångaren till DIO ut igen med bar överkropp, och resten av bandmedlemmarna följde ut på scenen. De började spela igen, och sångaren fick en kick och sprang fram till publiken, klättrade över staketet med hjälp från publiken, och stage dive:ade. Han gjorde det MINST 4 gånger! Jag tappade räkningen på 4, men jag vet att han gjorde det fler gånger.

Deras encore var utdragen med en och samma låt medan sångaren sprang omkring och growlade, stage dive:ade och höll på. De andra bandmedlemmarna skuttade också omkring på scenen.

Det var typ det jag minns från konserten. Efteråt var jag så utmattad och andfådd att jag knappt minns någonting från hur vi tog oss till vandrarhemmet. Min röst var helt bortom min kontroll så att tonerna svajade hejvilt upp och ner. Det lät helt sjukt!

Därför vill jag till Finland vid nästa konsert. Folk verkade kunna släppa loss där mer än vad folk gör i Sverige, samt att artisterna verkade få kickar från publiken och var helt galna! (Dock kan jag klaga över dem som stod uppe på läktaren, för de var inte sådär jätte-engagerade i konserten. Fast vissa headbangade hela tiden verkade det som ändå. Det var mest folket i publikhavet som släppte loss). Så nästa gång ska jag stå i publikhavet och släppa loss tillsammans med dem. (^_~)

Anmäl
2009-10-24 23:45 #12 av: [Tan-chan]

Oj vad långt det blev! LOL!

Anmäl
2009-10-25 22:58 #13 av: Azmaria

#11 hoppsan där kom det mycket XD var skall man börja kommentera? :P

Första reaktionen för hela konsterten du berätta vad nog TomoxRui xD omg vill oxå se de t^^ när jag läste de tänkte jag, hmm inte så förvånande egentligen när ja tänkter på deras videon jag har sett på youtube(där Tomo försöker väcka Rui som sover bl.a.) haha.  (det finns så mycket o kommentera men vet int var jag skall börja xD ) jaja, det låter ju riktigt som en toppen konstert dedär fastän du satt vid läktaren  verkade du ha de bra :). Men alltså wtf med Tohyas kommentar till alla bandmedlemmar :P naaw de lät ju helfestligt. Ja dom grabbarna har nog humorn dom, det var nog synd att man inte var där, för det skulle vara så underhållande att se dem på riktigt. ^^

Aicle lät lite udda i dina beskrivningar, känner inte heller igen dem och har inte hört någon låt av dem. men kanske värt att höra någon låt? borde kolla upp dem. Samma med DIO i din beskrivning av bandet verkar som oxå vara helt festliga :)

nu tillbaka till Vistlip igen ^^  naaw med Tohya igen, vilken syn med han och Yuh/Rui xD och nu ennu en gång, vill oxå see >.<  :D och dedär med vattenflaskan..du sku ha fånga den me håv bara xD bara sträcka ut den när den kommer flygande*fantiserar* haha. nee vilken lyckost säger jag med som fick den.

har kanske inte kommenterat allt(wow, om jag gjorde det) men konseren lät ju helfestlig i sig. visste inte att bandmedlemmarna skulle släppa så där loss(med BH:n och springande efter bandmedlemmar xD)  hah nästan gång skall jag se till att jag lagar mig till en konser där humor äger rum xD.

 

 

Anmäl
2009-10-26 11:14 #14 av: [Tan-chan]

Jodå, det var en toppenkonsert! Nästa gång vistlip kommer till Europa ska jag se till att åka ner till det landet och hälsa på dem. Fick inte deras autografer för att de hade signeringen dagen innan. Jag hade inte råd att åka till Finland dagen innan konserten även om jag försökte lösa det med ekonomin. Men det gick inte. (T_T) Jag var så sur att jag satt och grinade som en 5-åring framför datorn. Haha! LOL!

Att stå på läktaren är den nästbästa platsen på en konsert. Att stå längst fram är den allra bästa. Om man inte kan få tag i den ska man inte envisas att stå i publikhavet, utan man ska direkt upp på läktaren i sådana fall, för där ser man allting, och man kan hoppa och dansa utan några större problem. I publikhavet får man kämpa för att ens få luft. Har varit med om alltihop och kom fram till att läktaren är ens bästa vän. (^0^)

Haha, ja att jag inte tänkte på att ta med mig en håv! Alla borde ju ha kommit ihåg det, för det är ju absolut att det är en grej som  man ska ha med sig på en konsert. (^0^) (^_~)

(Hm... Borde kanske göra det med Abingdon Boys School om två veckor...?)

Ja, man har ju sett att vitslip-killarna är lite out of it och släpper loss och skojar. Men att de skulle göra allt det där på scen var ändå en liten chock. Jag trodde de skulle vara lite allvarligare på scenen, och speciellt om de spelar utomlands. Men fy så lycklig jag blev när de visade sig vara skämtsamma! (^0^)

Postar en Aicle.-låt här nedan som de spelade på konserten. Känner mest igen den på melodin. Egentligen är jag inte till 100% säker att de spelade denna låt, men annars skulle jag ju inte känna igen den i sådana fall. (^0^) Det var en av de få låtarna som faktiskt gick att lyssna på.

Aicle. var megasöta att man nästan ville springa upp och krama dem på scen. Men musikmässigt... Nja...

Anmäl
2009-10-26 11:15 #15 av: [Tan-chan]

DIO - Carry Dawn

(Fy fasen vad jag hoppade och skrek till denna låt. Den var så sjukt bra live att håren reste sig över hela kroppen.)

Anmäl
2009-10-28 21:07 #16 av: Azmaria

#14 & 15 

nice nice :)det är bra att få veta vilka platser som rekommenders, så man vet sen när man far till en konser. nå de va lite synd att de gav autografer på lördagen så du missade det.( skulle själv kanske har smygit mig in och tagit en autograf när man var i Helsingfors xD)

Funderade ett tag på att fara och lyssna på Abingdon boys school men märkte att datumet var opassligt för mig( höh mitt i vardagen på en onsdag då man har värsta skoldagen. great) och sen har de bästa biljetterna farit. men det harmar inte så mycket, är inte så  "besatt" i bandet, att jag kommer att ångra för hela mitt liv xD. men när Vistlip killarna kommer till europa(kanske Sverige? vem vet? om de kmr dvs.) då skall jag se till att jag befinner mig på den konserten, oberoende vad det kostar :)

Aicel: hmm..ja den låten va lite annorlunda, om jag skall gilla den låten måste jag nog höra på den om och om igen så man minns den :P    men gillar kläderna hans, dom ser tuffa/coola ut ^^

DIO: uuh, sånt hår vill ja också ha, sångarens då ;D men det blir nog lite svårt att få de och hållas, tror att de skulle isåfall se ganska "crappy" ut efter ett halvår xD  Sången låter  "normal" i mina öron än så länge, som sagt tidigare, ja måst lyssna många gånger innan jag fastnar för den ^^ 

just nu är det svårt att föreställa mig att den skulle vara bra live, eftersom jag tycker att j-rock/rock/hard rock  brukar låta "sämre" än originalet när man har sett på olika videon från konserter. Men skall inte säga någo, eftersom jag inte har varit på någon direkt konsert och hört band som har spelat live :P

Anmäl
2009-10-28 22:04 #17 av: [VictoriaR]

#5 DIO!!^^

Du verkar ha haft såå kul!! Fanservice också 8)

Alla vet nog att New Nippon ligger såå efter...uuh de hade ju dött under sommaren men nu är dem igång igen -.-

Man får vell se hur de arrangerar kön på ABS, hoppas man får nr den här gången..så man slipper mista sin plats i kön (fight fight människor)

 

 

Anmäl
2009-10-28 22:46 #18 av: [Tan-chan]

#16: Såklart låter rock över huvud taget dåligt på live-videor. Musik över huvud taget (förutom orkestermusik och sånt) låter illa på live-videor. Men att höra det live irl är en annan sak. (^_~)

#17: Nä, jag tycker inte att de ska lotta ut nummer sådär som i Finland om det var det du menade? (O_o) Jag och kompisen ska ju köa till ABS tiiiidigt på morgonen innan skolungdomarna ens har vaknat för att gå till skolan.

Jag föredrar att få börja köa när man vill. Men dock tycker jag att man ska få en markering på vilken plats i kön man hade, så som på MYV i år. Det var en sjukt bra idé.

Anmäl
2009-10-29 20:13 #19 av: [VictoriaR]

#18 Det var precis så jag menade,man får ett nr så kan alla hålla sin plats i kön.Det var likadant på MUCC^^ Båda de var ju arrangerade av Live Nation.

På An Cafe däremot,som arrangerades av New Nippon,fick man inga nummer,det sög.

Jag och min kompis ska också köa tidigt^^

Anmäl
2009-10-30 11:52 #20 av: [Tan-chan]

#19: Haha, ursäkta jag är lite trög. Hur menade du nu? (^0^)

Att man får börja köa när man vill men att man ska markeras med en plats i kön? Eller att de lottar ut köplatserna så att man själv inte kan påverka sin plats i kön (så som i Finland)?

Men jag antar att du menar den första? För det är verkligen ett bra system. Man får ta med sig en spritpenna och göra så i kön, och sedan meddela vakterna som patrullerar innan man blir insläppt så att de kollar numren.

Men tänk de som egentligen ingår i ett sällskap, men inte kan komma tidigare på grund av tex skola och sådant? En kompis som skulle vara med oss på MYV i år var ju tvungen att komma senare på grund av att hon studerar på universitet i Uppsala.

Och hon ville komma mest för att träffa oss som hon inte träffar mer än bara några gånger per år (vi är gamla klasskamrater sedan flera år). Då var det ju inget kul för att hon egentligen inte fick ingå i vårt sällskap i kön. (Dock kom hon in med oss ändå för vakten missade henne, haha!)

Anmäl
2009-10-30 12:47 #21 av: [VictoriaR]

#20 Jag menade det första:P På MUCC fanns det en tjej som gick runt och skrev nr på alla som just hade kommit,det var suuperbra! (^_^)

Tycker faktist inte riktigt som du, visst är det synd om någon inte kan komma på samma gång som sina kompisar pga skola eller liknande,men man får faktist skylla sig själv .___.

Eftersom vissa står och köar väldigt länge bara för att få en bra plats,känns det lite dumt att ta hänsyn till sådant.

Anmäl
2009-10-30 13:20 #22 av: [Tan-chan]

#21: Jo, håller med dig om det, för det är ju faktiskt lite elakt mot folket som har köat länge. Men samtidigt är det ju lite svårt att inte gå på obligatoriska grejer på universitet, så hon kan ju inte "skylla sig själv" heller. (^_^,)

Men jag ska i alla fall ta med mig en spritpenna denna gången om det är så att de där tjejerna som markerar kön inte finns där denna gången. Vi hade behövt en spritpenna under MUCC i Göteborg, för det var folk som stod lite överallt och inte i en kö. Och sedan förvirrade en kvinna oss som arbetade där, och vi fick flytta runt kön 2 gånger! Då höll ju vi på att förlora våra "förstaplats"-platser för att annat folk hann kuta till den nya kön. Men några tjejer tyckte så synd om oss så de släppte fram oss till våra ursprungliga platser.

Anmäl
2009-10-30 15:14 #23 av: Taiyou

Jag tycker som #21, jag tycker inte att man ska kunna paxa plats för en kompis som kommer senare! .__. det är bara fult mot dom som köat länge!

Och jag tycker visst också man får skylla sig själv, #22, man får ju välja vad man prioriterar i ett sånt läge, man kan inte alltid få allt. Om skolan är så viktig får man kanske nöja sig med att stå längre bak då.

(Jag missar en obligatorisk grej på uni, nu när jag ska på a.b.s... ^_^ så jag vet vad jag pratar om, haha)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.