Japans geografi, historia, kultur

Minamoto no Yoshitsune

2009-10-02 15:03 #0 av: [per50]

Minamoto no Yoshitsune Minamoto no Yoshitsune (???) eller Ushiwaka är en hjälte i japansk mytologi. Han levde (1159)-(1189) och var general.Han var den nionde sonen till Minamoto Yoshitomo, som hade stött Taira under Hôgen-oroligheterna.

 

I ett känsligt skede sände Yoshitomo sin son Yoshitsune som stöd till Kyoto. Yoshitsune fick i uppgift att leda 10000 män för att gå runt och attackera från ett annat håll medan en annan del av armén skulle slå till från öster.

Yoshitsunes attack lyckades så väl att den fick Tairas armé på flykt. Detta mycket eftersom han hade haft en munk vid namn Benkei som guide. Minamoto no Yoshisune begick till slut Seppuku.

Myter kring Yoshitsune

Det sägs att Yoshitsune lärde sig de martiala konsterna, koryu budo (????), av en typ av japanska demoner (??), som kallas Tengu.

Han använde sina färdigheter främst till att hämnas orätter mot sin klan Minamoto, där hans mest kända och sista framträdande är i berättelsen om hjälten Benkei.

Länk: wikipedia.org

Foto: Hannah

2 oktober 2009

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2009-10-02 22:45 #1 av: Tallgarden

Bra skrivet Per. Ser att du gjort flera styckna artiklar och inlägg. Det är varmt välkommna.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.