Japans geografi, historia, kultur

Japan & pedofili

2010-02-19 20:38 #0 av: KamratRakel

Jag har tänkt på en sak...

Japaner tenderar i allmänhet att se yngre ut än vad dem är. En 13-årig hos oss är som en 13-åring, men där är en 13-åring utseendemässigt som en 11-åring.

Trots det så är man byxmyndig när man blir 13 i Japan, varför? Det känns som att man skulle vara byxmyndig vid 11 års ålder här.

Med tanke på hur unga flickor framställs i vissa animeserier så får jag en känsla av att pedofili verkar vara ett inte så obekant fenomen där.

Anmäl
2010-02-19 20:54 #1 av: [VictoriaR]

ang byxmyndighetslagen så är den ganska onödig. Inte många som bryr sig om den ändå.  Har hört att det bla sker på japanska tåg att äldre män tafsar på unga tjejer,, men mer vet jag inte. Och ja, tycker också att tjejer i animeserier framställs för att passa killar/mäns smak.

Sen så tillåter ju japanerna animeserier där barnövergrepp sker Obestämd

Anmäl
2010-02-19 20:57 #2 av: KamratRakel

VictoriaR; Nu låter du kollektivet av män ta ansvar för vad en del av alla världens män föredrar. Och dessutom finns det kvinnor som vill ha sina tjejer på det sättet dem framställs som, eller är du feminist och tror att alla kvinnor är offer och att alla kvinnor är bra?

Anmäl
2010-02-19 21:01 #3 av: [VictoriaR]

#2 Jag ser mig inte som feminist nej.

Anmäl
2010-02-19 22:03 #4 av: KamratRakel

VictoriaR; Bra.

Anmäl
2010-08-15 01:31 #5 av: VeganGeek

en västerländsk 11-åring ja. Jag vet inte hur utbrett det är med pedofili i Japan men googlade lite och fann följande

"Although the age of sexual consent in Japan is 13 years of age, prefecture law usually overrides federal law, raising the age up to 18."

Från denna site.

 

eller är du feminist och tror att alla kvinnor är offer och att alla kvinnor är bra?

Nu får du naturligtvis ha vilka åsikter du vill men jag är feminist och det är inte vad feminism handlar om, som sagt tyck vad du vill men du behöver inte sprida amsagor om andra.

Anmäl
2010-08-15 12:51 #6 av: [VictoriaR]

#5 Jag drar inte alla över en kam, jag skrev "har hört".  Syftar då på folk som har varit i Japan och sen skrivit om det, konstaterar inget sant eller falskt där.

Sen så vill vi inte gärna diskutera något som inte är anknytet till Japan här, helst om det rör sig om något politiskt då många OT diskussioner har gått över styr och lett till att vi måste ta bort inlägg och låsa trådar :)

Anmäl
2010-08-15 12:52 #7 av: Nordqvist

Jag tror inte att pedofili är större i Japan än i någon annan del av världen. Det kanske ser så ut när de har små barn i hentai filmer o.s.v...

Men som jag diskuterade med en kompis efter att en kille blev anmäld för barnpornografi för att han läser manga: Manga är fiktion och fantasi! Att våldta ett barn eller tvinga dem att posera för bilder är verklighet och fasansfullt!

Och tafsande gubbar finns ÖVERALLT! Jag vet inte hur många gånger jag har haft gubbar hängandes över mig på krogen (Jag ser ju typ ut att vara 14!) och fått hander på rumpan o.s.v....

Anmäl
2010-08-23 22:07 #8 av: emee

ang. sextrakasserier på tågen så försöker de japanska myndigheterna göra nåt åt saken...det handlar ju inte om alla män eller killar utan om några gäng med idioter...

 

barnporr verkar vara mer accepterat lagmässigt i Japan, men det säger inte ens mycket om vad japaner tycker generellt, eftersom jag antar att regeringen stiftar lagar och Japans regering knappt är legitim då så få röstar. Det kan ju vara så också att det bara inte blivit av att man gort lagarna strängare än.

I Sverige är det ju inte olagligt med tidelag t.ex. det säger ju inte att svenskar sysslar med sånt och tycker det är ok.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.