Japans geografi, historia, kultur

japanska lagar

2010-02-26 18:09 #0 av: nighwolf435-2

hej jag har hört och vet att de är sant att japan är mycke tuffare på lagar vad tror har hört att man får böter av att spota på gatan i japan de vet jag inte men kanse dom är hårda på kulture man ska te.x inte ska tuga tuggumi när andra ser på vad tänker och tycker ni om de???

Anmäl
2010-02-26 19:22 #1 av: Magnuzk

"Singapore is a fine city!" har jag sett på en t-shirt, och det stämmer nog år båda håll, både en fin stad och en stad där man kan få böter för mycket man gör, tex spotta på gatan. Japan är nog inte lika hårda på det.

Vad jag vet så får man inte böter för att spotta och inte heller för att tugga tuggummi när andra ser på. Jag är inte säker, men jag har för mig att man kan få böta, eller kanske träffa en sträng polis, om man pratar i mobil på tågen. Det finns skyltar i vagnarna som visar att man inte ska använda mobilen där. Om det är för artighetens skull, pacemakerstörningsrisk, eller nåt annat vet jag inte.

Det kan ha att göra med vett och ettikett i flera fall, som ofta skiljer sig från Sverige och andra länder, som att tugga tuggummi framför andra.

När jag var i Japan i slutet av 2006 märkte jag att rökningszonerna hade minskats, och man fick inte längre gå och röka, tror man kan få böter för det. Det kan ha att göra med att det ofta är så trångt och det kan vara lätt att bränna någon med cigaretten, eller så är det för hälsoriskerna, jag vet inte anledningen.

Jag känner inte till Japans lagar och vad man kan få för straff, men vet att dödsstraffet tillämpas. Att få böter för att tugga tuggummi framför andra är väl lite att ta i att ge böter för tycker jag nog,och kanske också att ge böter för någon som går och röker.

Här är några länkar som är kopplade till ämnet om lagar i Japan:

http://drkarin.wordpress.com/2008/06/04/grov-rattfylla-och-vallande-till-annans-dod-i-japan-och-sverige-en-skillnad-23-ar-eller-4-ar/

http://www.manskligarattigheter.gov.se/dynamaster/file_archive/080314/8a857b3753e0fcef2e22a2f6164d9c46/Japan.pdf

http://www.shortcut.nu/Default.aspx?documentID=33&articleId=425

Magnus.

Anmäl
2010-06-28 12:56 #2 av: filuring

#1 Intressanta länkar!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.