Resa i Japan

5 bästa platserna för att njuta av SAKURA

2017-03-20 15:49 #0 av: Expat-Tokyo

Visst är det fascinerande att avnjuta SAKURA (den japanska körsbärsblomningen) med de skirt rosa blommorna som formligen exploderar innan bladen slår ut. Redan ETT träd är en stor upplevelse och i Kungsträdgården i Stockholm kan man få en riktigt god upplevelse av detta utomvärldsligt vackra!

Men, det finns naturligtvis de bästa platserna också, och de är från femte plats och ända upp till första platsen!

Plats nummer FEM

I norra Japan, i Aomori prefektur, Hirosaki Park i Hirosaki City drar enorma mängder japanska turister varje år. Här blommar sakura senare än i Kyoto och Tokyo, så om man av någon anledning missat blomningen, så är det hit man åker. För dem som vill maximera sin upplevelse av sakura, så är det varje år här som man avslutar sin djupdykning i rosavita blommor med mild och raffinerad doft.

Plats nummer FYRA

Kyoto är mest känt för sin höstskrud, och det med all rätta. Men, även sakura förtjänar att besökas i denna historiska stad som år efter år utses till världens mesta turiststad. Floden Yodogawa i Yawata City i Kyoto är ett promenadstråk som under väldigt lång tid varit älskat av japanerna och en plats för OHANAMI (att titta på körsbärsblom) med anor. 

Plats nummer TRE

Ueno Park och området runt Ueno Station erbjuder bra promoenadmöjligheter och mycket sevärt. Tack vare topologin så känns det inte lika trångt som många andra platser gör under sakurasäsongen. Under helgerna kan det bli mycket trångt här, särskilt om vädret är vackert!Plats nummer TVÅ

Floden vid stationen Naka-Meguro. Längs denna flod står otaliga körsbärsträd och blommar otroligt vackert! Denna plats besöks alltid av väldigt många glada människor. Det är omöjligt att inte le då man är där :-)


Plats nummer ETT

Området kring Tokyo Budokan och Yasukuni Shrine är tveklöst det mest intensivt vackra området under sakura. De dramatiska stenmurarna, den långa och branta linjen ned till vallgraven och de väldigt gamla, majestätiska körsbärsträden bidrar till det fantastiskt vackra intryck man får av att besöka denna plats. Nästan så att man tappar hakan. Tips för den romantiskt lagde: Hyr en båt och paddla runt nere i vallgraven. Vattnet är fö alldeles vitt och ljusrosa av körsbärsträdens snöande kronblad. Sedan passar det utsökt att gå över vägen till Yasukuni Shrine, sitta under körsbärsträden och avnjuta grillade smårätter, saké och öl.

Här är folkfestens epicentrum!

Anmäl
2017-03-26 16:25 #1 av: Tandtrollet

Har ännu aldrig besökt Hirosaki Park i Hirosaki City, men bilden ser ju makalöst inbjudande ut! Vackrt så man gråter!!!

/Anders aka Tandtrollet

Min japanska godisaffär har september-REA!
Bästsäljare: Godislera!

Anmäl
2017-03-26 18:06 #2 av: Expat-Tokyo

Hirsaki rekommenderas å det varmaste!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.