Resa i Japan

Okinawa

2015-08-26 16:56 #0 av: AnnaMoonshadow

Okinawa kan syfta på tre olika stora områden i Japan samt en stad som också bär namnet. Områdena det kan handla om kan vara Okinawa Prefecture, Okinawa Islands och Okinawa Honto (Okinawa Island). Deras skillnader och likheter förklaras i den här artikeln.

De tre områdena är inte olika områden utan snarare ingår de i varandra

Okinawa Prefecture

Okinawa Prefecture är den största och är Japans sydligaste prefektur (administrativa områden, lite gran som våra län) och inbegriper flera hundra öar. Dessa öar brukar oftast delas in i tre grupper; Okinawa Islands, Miyako Islands och Yaeyama Islands. Okinawa Prefektur innehåller även elva städer, däriboland Okinawa (staden) som ligger på Okinawa Honto (Okinawa Island).

Okinawa Islands

Okinawa Islands är alltså en av de tre grupper med öar som ingår i prefekturen. Ögruppen ses även som prefekturens huvudområde då det politiska och kultruella centrum ligger här och att de flesta av befolkningen i prefekturen bor på dessa öar.

Okinawa Honto (Okinawa Island)

Okinawa är också namnet på en av öarna i ögruppen Okinawa Islands. Denna ö kan ses som ögruppen och prefekturens huvudsäte och har prefekturens två största städer, Naha som ses som prefekturens huvudstad och som ligger på södra delen av ön och staden Okinawa som ligger i mitten av ön.  

Okinawa (staden)

Staden ligger, som nämnt ovan, i mitten av Okinawa Honto (Okinawa Island) och ses som prefekturens 2a största stad. I staden bor ca 138000 människor (2012). En av anledningarna till varför staden är intressant är för att USA har sex militära anläggningar i eller i närheten av staden som uppkom efter andra världskriget och militäranläggningarna ses som en av anlendingarna till varför staden växte fram under 70-talet. 

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2015-08-27 21:31 #1 av: Skymning

Tummen upp

Min man och jag pratade om att åka dit så sent som idag. Spännande läsning!

Anmäl
2015-08-30 10:48 #2 av: AnnaMoonshadow

#1 åh, gör ni det så får du gärna lägga upp lite foton här så vi andra får se vad vi missar Glad

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2015-08-30 19:55 #3 av: Skymning

#2 Absolut! Men att prata om och att  göra är två väldigt olika saker. Skrattar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.