2015-05-18 12:20 #0 av: AnnaMoonshadow

Decora, eller Decora Kei som den egentligen heter, är en japanese street fashion-stil man kan se på gatorna i Harajuku.

Stilen är besläktad med både lolita och Fairy kei och ibland är det svårt att dra gränser mellan dem. Decora Kei fokuserar dock, som namnet antyder, på dekorationer och den som klär sig i stilen är ofta överlastad med dekorationer och smycken i olika former. Vanliga saker man ser är många hårspännen, armband och halsband. Benvärmare, nyckelringar, halsdukar, klistermärken och plåster är andra saker som bäraren dekorerar sig med. Allt i fina färger. 

Stilen kan ta olika riktiningar men ofta har de olika dekorationerna någon form av plan med sina dekorationer, det kan vara ett färgtema så allt passar tillsamans, eller en fusion med andra stilar. T.ex. fairy kei så att dekorationerna har söta pastellfärger eller så kan det luta mer åt en rockig stil där det handlar om en blandning av rött och svart. 

Decora Kei är en stil som aldrig varit lika mycket  i fokus som t.ex. lolita och dess popularitet har minskat, även om den fortfarande finns kvar. En del av minskningen kan ha att göra med att den är så besläktad med andra stilar att det snarare har blivit ett inslag eller inriktning i något annat än sin egen stil. 

För lite bildexempel på Decora Kei kan ni kolla på min privata pinterest-sida. 

bild: tokyofashion