Anime & manga

When Marnie Was There

2015-04-17 11:53 #0 av: AnnaMoonshadow

Studio Ghiblis When Marnie Was There (Omoide no Marnie) visades på japanska biografer under sommaren 2014 och släpptes på japansk dvd och Blu-ray i Mars i år och under maj går filmen upp på amerikanska biografer.

Filmen bygger på en bok skriven av Joan G. Robinson med samma titel. Filmen handlar om 12-åriga Anna Sasaki som bor i Sapporo med sina fosterföräldrar. Efter att hon en dag kollapsat i skolan som följd av en astma-attack skickas hon att spendera sin sommar i en liten och avlägsen kuststad där luften ska vara bättre. 

I närheten av sitt sommarboende ligger en övergiven byggnad som Anna finner märklig. Hon börjar drömma  om byggnaden sås om den borde ha sett ut innan det växte igen och slutade skötas om. I drömmarna ser hon även en blond flicka. Under tanabata festivalen tar Anna slutligen en båt och ror över till det övergivna huset och träffar där flickan från den återkommande drömmen. Flickan säger sig heta Marnie och huset är nu inte längre gammalt och överväxt... 

Filmen har mottagits varmt i Japan och särskilt har den fått positiv respons för musiken i filmen. Vi får se hur det går när filmen har premiär i väst. 

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2015-04-17 11:54 #1 av: AnnaMoonshadow

Den engelska trailern

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2015-04-17 15:56 #2 av: Luckysoul

Den verkar spännande! =)

Anmäl
2015-04-17 17:25 #3 av: TokyoWings

Åh den var så bra! Satt typ och grät i slutet <3 Så vacker!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.