2015-03-26 10:18 #0 av: AnnaMoonshadow

Här är en liten lista på några ny anime som dyker upp i april.

Battle Spirits Burning Soul

Premiär: 1a april 2015

Handling: Serien utspelar sig I en nära framtid där ett kortspel kalland “battle Spirits” blivit väldigt populärt. Sprlare kan när som helst och vart som helst börja duellera med varandra.

 Trailer

Mina tankar: nya Yugioh? Till och med håret på huvudpersonen säger mig det… Den rosahåriga sötnosen i kattkläder är ju ett plus och introt med Kita Shuhei kan vara värt att lyssna på.    

 

Re-Kan!

Premiär: 2a april 2015

Handling: Huvudpersonen Amami Hibiki har förmågan att se spöken och övernaturliga fenomen. Serien kretsar kring hennes vardag fylld av både vänner och det övernaturliga.

Trailer

Mina tankar: Söta tjejer i skoluniformer, gullig musik och så lite övernaturligt för att ge det hela en liten spinn. Något säger mig att serien klassas som Seinen men den kan fortfarande vara värd att se.

 

Vampire Holmes 

Premiär: 3e april 2015

Handling: Under nätterna dödas folk i London av någon kalland ”vampire killer”. Huvudpersonen Hudson vaknar upp en natt och möts av en man som kallar sig själv Holmes. Holmes säger sig ha följt efter en vampyr in i huset. Av någon anledning är också dörren till huset låst från utsidan…

Mina tankar: Ehh… Titeln Vampire Holmes tyckte jag var rätt komisk och lite lockande men när jag läser handlingen så blir jag lite förvirrad. Kanske måste jag se första avsnitten bara för att fatta vad serien egentligen går ut på?

The Disappearance of Nagato Yuki-chan

Premiär: 3e april 2015

Handling: Spin-off-mangan av Haruhi Suzumiya som anime. Serien utspelar sig i det alternativa universum där Haruhi Suzumiya aldrig skapar sin SOS brigade. I serien följer vi Yuki Nagato som är en väldigt blyg flicka. Hon blir förälskad i Kyon, en kille som är med i samma litteraturklubb som hon.

Trailer

Mina tankar: Alla fans till Haruhi Suzumiya-animen och mangan kommer säkert gilla den här serien.

 

Shokugeki no Souma

Premiär: 3e april 2015

Handling: Mangans engelska titel har lagt till ”food wars” och det beskriver handlinge rätt väl. Yukihira Souma drömmer om att bli kock och överträffa sin pappa. Men när hans pappa slår igen sin resturang för att resa till Europa för att jobba där utmanar han också sin son att börja på en elitskola för kockar där väldigt få elever faktiskt tar sin examen. Soumas kämparglöd tänds och han ger sig in i kanske den tuffaste skolan i världen.

Trailer

Mina tankar: Jag vill se den här serien! Shonen där fajten handlar om mat och inte stora vapen eller magi är ju lite speciellt. Min sambo gillar redan mangan och mat och anime är två av mina favoriter.  

Kyoukai no Rinne

Premiär: 4e april 2015

Handling: Serien är från börjad skapad av samma mangaka som gör inu yasha oh Ranma ½. Serien handlar om Sakura Mamiya som när hon var liten blev bortförd (spirited away) en vecka till andevärlden. Hon minns idag inga detaljer från den veckan men den gjorde att hon nu kan se andrar och spöken, en förmåga hon helst önskar att hon slapp. När hon en dag får veta att hennes klasskamrat Rinne Rokudo jobbar extra som shinigami och har som uppgift att vägleda andar som fastnat i vår värld till eftervärlden tar hon det hela med lugn. Rinne ser en möjlighet i sin nya vän och tar hjälp av Sakura i sitt arbete.

Trailer

Mina tankar: Inu Yasha är en serie som för mig är väldigt nostalgisk. Kyokai no Rinne har jag tidigare inte läst men jag får ändå lite lust att se den.

 

Seraph of the End

 Premiär: 4e april 2015

Handling: Ett virus tar mystiskt död på alla vuxna. Vampyrer kommer fram och tar över ledningen över alla barn som är kvar och behandlar dem som djur. Yuchiro Hyakuya överlever genom att frivilligt ge sitt blod till vampyrerna tills han en dag flyr. Efter fyra år är han en medlem av Moon Demon Company, en armé vars mål är att jaga och döda alla vampyrer.

Trailer

Mina tankar: Hmm… Vampyrer… Död… Arméer… Tja, det verkar ju vara vanliga teman nu för tiden.

Plastic Memories 

Premiär: 4e april 2015

Handling: I en nära framtid har vi människoliknande androids. Allra mest lika människor är Giftia-androids som har känslor och andra mänskliga kvalitéer. Tyvärr så har androiderna en baksida och har en ganska kort livscykel. När androiden går över sin givna tid kan olyckor och hemskheter inträffa. Tsukasa Mizugaki jobbar i en enhet hos SA. Corp (tillverkarna av Gifta) vars uppgift är att stänga av androiderna när deras tid är ute och till sin hjälp har får han sin egen Gifta-android Isla.

Trailer

Mina tankar: Chobits anyone?Håller ni med? har jag missat något? Är det någon av dessa serier som verkar intressanta? Skriv gärna vad ni tycker i kommentarerna!

Källor: Animenewsnetwork, Myanimelist