Resa i Japan

Yokohama

2015-03-10 17:35 #0 av: TokyoWings

Yokohama (横浜) är en del av Kanagawa prefekturen, Kanto regionen, strax utanför Tokyo.

Yokohama ligger vid Tokyobuktens västra stand, är Japans näst största strand och en viktig hamnstad när det gäller import. 

Historiskt sätt var Yokohama en liten isolerad fiskeby under Edo-perioden som inte gärna släppte in utlänningar eller importera varor. Ca 150 år sedan kom en flotta med amerikanska krigsskepp från US Navy som öppnade upp flera hamnstäder, och på så sätt växte Yokohama snabbt och blev en av Japans största städer.

En av de kändare delarna av Yokohama är Kannai, som var Japans första bosättning för utlänningar, där nu China Town, Yamashita Park, Yokohama Marine Tower med flera. Yokohama China Town är en av de största China Town i världen.

Om du ska resa till Yokohama över några dagar finns det mycket att göra där. Som ovan nämnd, China Town, som erbjuder många kinesiska restauranger, affärer, karaoke ställen mf. samt ett kinesiskt tempel i mitten av staden. Varje år hålls där olika kinesiska event och fester, så som kinesiska nyåret.

I Yokohama finns även attraktioner som Zoorasia, en av Japans nyaste och störta zoo som är känd för att vara väl omhändertaget med stora platser för djuren att röra på sig. Där finns Minato Mirai som är Yokohamas nya city center (se foto), där finns ett Ramen museum, ett cup ramen museum, många vackra parker och hamnar.

Yokohama ligger med tåg ca 30 minuter från Tokyo. Väl värt ett besök om än bara en dag!

Foto: Wikipedia Commons

Anmäl
2015-03-10 17:45 #1 av: AnnaMoonshadow

Toppentext!

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2015-03-17 17:22 #2 av: Tilde

Här är några bilder från China town Tummen upp Min japanskklass utsmyckar några av dem (främst jag då, med mitt platinablonda hår)!

Och slutligen pariserhjulet!

♥ Tilde

Anmäl
2015-03-17 17:36 #3 av: Tilde

Glömde nämna att Ramen-museet som nämns i artikeln är ett måste! Helt underbar källare som ser ut som om man är utomhus i ett gammeldags Japan! Skrattar

♥ Tilde

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.