Foodies, saké, shochu, mat mm

Ramen

2015-01-06 11:02 #0 av: AnnaMoonshadow

Ramen (ラーメン) är en japansk nudelrätt som består av vetenudlar i en buljong och med diverse kött och tillbehör i

Vetenudlarna har sitt ursprung från Kina och man diskuterar även om själva rätten kommer därifrån. Tidigare har den i alla fall gått under ett namn som kan översättas till kinesisk soba (soba är en annan sorts nudel från japan). 

Buljongen är oftast gjord på kött, men även fiskbuljong kan förekomma. Buljongen är också ofta smaksatt med soja och miso. I buljongen tillsammans med nudlarna kan man hitta kött (ofta från gris), Sjögräs (nori) och en del grönsaker så som salladslök (grönlök).

Beroende på vart man befinner sig i Japan kan man möta olika former av ramen då varje region har sin egen version. Utöver de ingredienser som ovan nämnde finns det en hel del andra som ger en mer varrierad måltid. Man kan stöta på kokt ägg i sin ramen. Likosm bönor, majs, olika inlaggda grönsaker och narutomaki.

Narutomaki känner många här i väst igen från animens värld. Det är den där runda vita grejen med en rosa spiralform på som man emellanåt ser i en tecknad ramenskål. Narutomaki, eller Naruto, finns alltså på riktigt och är en form av bearbetad fisk. Det kan kanske tydligast liknas vid crab-stick eller fiskbullar här i väst. Fisk som alltså är arbetat och format till stänger som sedan skärs i bitar och som då bildar det berömda spiralmönstret. Mönstret i sig sägs också vara inspirerad av Naruto-virvlarna som finns i havet mellan Awaji Island och Shikoku.

En del ramenrätter serveras också kall, eller med buljongen på sidan, även om en stor och rykande varm skål med gott innehåll är det vanligaste. 

För andra sorters nudlar se soba och udon.

Bilderna är från wikipedia.org

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2015-01-06 11:05 #1 av: Cireea

RAMEEEN Kär

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2015-01-06 11:10 #2 av: elegantbanan

Så gott, och bra artikel!

Anmäl
2015-01-06 11:24 #3 av: AnnaMoonshadow

Ja, det är otroligt gott! och tack för de snälla orden ^_^

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.