2014-12-17 16:37 #0 av: AnnaMoonshadow

idag lanserades en ny funktion på iFokus, den kallas lexikon.

Nedanför rutan där man skriver nya inlägg eller artiklar finns nu ett nytt val man kan bocka för där det står "Tillhör sajtens ordlista". Bockar man för denna så kommer det automatiskt skapas ett nytt inlägg i sajtens Lexikon som finns i menyn nedanför sajtbilden. Inlägget i lexikonet blir inläggets rubrik. För att ge ett exempel har vi på sajten en artikel som heter anime. Denna artikel beskriver vad anime är för något. Jag har lagt till den i vårt lexikon, vilket också gör att varje gång anime skrivs någonstans på sajten, i ett inlägg, ett svar eller i en artikel får den en understrykning och blir en länk som för en vidare till artikeln. På det viset kan man hänvisa till specifika texter.  Tänk lite wikipedia över det hela! 

Tanken är att om man då får frågan "vad heter de japanska tecknade serierna jag sett på tv?" så kan man då svara "det är en anime" och så länkas man automatiskt till den artikeln. 

Det är helt fritt att lägga till inlägg och texter i vårt lexikon och jag uppmanar er att gärna hjälpa till att fylla ut det. MEN var noga med vad rubrikerna på inläggen heter, vi vill inte ha en hänvisning som heter något oförståeligt eller långt och krångligt (exempelvis Ronja Rövardotter har blivit anime) och som säkerligen ingen skulle skriva direkt som ett svar även om artikeln/texten kan vara intressant. Då kan ni istället skicka ett litet meddelande till mig eller en medarbetare, eller kommentera tråden, och uppmärksamma oss på att den skulle kunna byta namn och passa in, så fixar vi det åt er!