J-pop och annan musik

Event: Moshi Moshi Nippon

2014-09-29 14:22 #0 av: TokyoWings

Gratis inträde för utlänningar. Verkade smått mystiskt och konstigt, men det slutade med något otroligt bra!

För några veckor sedan kom det fram en man i Harajuku och gav oss en lapp och berättade för oss att det fanns ett event där utlänningar fick komma in gratis. Vi tittade på lappen och var lite fundersamma. Det måste vara något skumt med det hela. På lappen fanns lite olika modeller och sångare, varav en av dem som vi kände till. Kyary Pamyu Pamyu. En av japans mer kända personligheter, lite Japans Lady Gaga (bara bättre). Jag har lyssnat en hel del på henne till och från sedan hon blev känd och gillar både hennes stil och musik så jag tyckte att vi, på ont och gott, skulle gå och se vad det hela handlade om. Det visade sig att det var i Tokyos nybyggda stadium som ska användas för Olympic 2020. Har fortfarande inte kommit fram till varför vi fick gå in gratis. Inte för att jag klagar. Eventet hette Moshi Moshi Nippon, ett Harajuku event och jag har för mig att det är ett TV program. Fler foton därifrån finns på eventets hemsida.

Väl där hamnade vi i en kö till "Special gate for foreigners". En väldigt, väldigt lång kö. Som gick förvånansvärt snabbt. Vi stod inte ens där i en halvtimme, och det såg ut som en typ två timmars kö. Så vi kom in med ett rosa band runt armleden, kollade runt lite, tittade från läktaren på ett band som hette Super Girls (se bild ovan). Vi bestämde oss sedan för att kolla in de olika båsen (väldigt svåra att komma fram till. Det var grymt mycket folk) och sedan för att ställa oss och titta vid scenen. Där fanns ett "special place for foreigners" precis vid scenen. Typ underbara platser. Jag och min vän Tommy hamnade vis staketet närmast scenen. Perfekt! 

Först var det några fashion shows, med bl.a Lolita-kläder och olika söta japanska märken. Det fanns en Cosplay fashion show och en show där de snabb-stylade dem på scen på bara några minuter. Väldigt häftigt. Efter den så kastade dem ut en påse med Loretta-saker i. En kanadensare vi pratat med den kvällen lyckades fånga en av påsarna och var otroligt snäll och gav den till mig. Den innehöll hand cream, lip serum och butter i väldigt söta flaskor. 

Måste säga att jag gillar japanska fashion shows mer än de europeiska. Dels för att kläderna de visar faktiskt är snygga och går att använda i vardagen och dels för att modellerna inte är ihjälsvultna plus att de flesta ser ut som om det är det roligaste de skulle kunna göra. Dessutom avgudar jag japanskt mode. Sen hade de en "hyper fashion show" där de visade 100 modeller på bara en kort stund. Vet inte riktigt hur snabbt det gick, men de fick in 100 modeller, både män och kvinnor, japaner och utlänningar, på kort tid utan att det kändes stressigt. Många av modellerna vinkade, hoppade omkring, gjorde high-five med varandra, gick in hand i hand och var bara allmänt söta! 

Sen var det dags för det vi kommit för. Kyary Pamyu Pamyu! (Om ni inte känner till henne, googla. Hon är fantastisk). Alltid tyckt hon var bra, men hon var t.o.m bättre live än annars, och publiken var nästan lika rolig att titta på som hon själv, då alla följde hennes rörelser med händerna eller med glow sticks. Hon bad också publiken göra vissa rörelser till vissa av låtarna. Skulle väldigt gärna gå på en riktig konsert av henne, då vi endast fick höra tre låtar här.

Alla foton är tagna av mig och copyright.

Anmäl
2014-09-29 15:46 #1 av: AnnaMoonshadow

åhh, låter som om du hade riktigt roligt? Känner mig lite avundsjuk! Glad

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2014-09-29 15:49 #2 av: TokyoWings

Hihi ja det var underbart :D

Anmäl
2014-09-29 17:12 #3 av: Tilde

Gud vad kul! Är det något årligt eller bara en one time thing? :)

♥ Tilde

Anmäl
2014-09-29 17:25 #4 av: DiamondIce

Vilken tur ni hade! :o 

Anmäl
2014-09-30 01:14 #5 av: TokyoWings

#3 Jag vet faktiskt inte. De kallade det annual men det var första gången de hade det. Man får hoppas att det är årligt :)

#4 Skoja inte :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.