Japanskt mode

Lolita för nybörjare

2014-09-07 20:35 #0 av: DiamondIce

Lolita är en japansk stil som inspireras av framför allt viktorianskt mode. Det finns en hel del olika lolita stilar, men oavsett vilken stil du föredrar är det några saker man bör veta om innan man tar sig an den dockliknande stilen!

Lolita kommer i alla former och färger. En enkel sökning på google kan ge inspiration för flera veckor! Sök efter olika stilar och se vilken som passar just dig bäst! Gillar du pastellfärger och rosetter? Då kan sweet lolita eller hime lolita vara något för dig! Klär du bättre i mörkare färger och eleganta, stilrena kläder? Då bör du kolla på goth lolita, eller kanske classic lolita! Det går också bra att blanda olika stilar, men tänk på att vissa stilar inte riktigt passar ihop. Det är inte den bästa idén att blanda punk lolita och sweet lolita till exempel... Att det flesta lolitor håller sig till en stil är för att lolitakläder kostar en del, så det är praktiskt att ha flera plagg från samma stil att kombinera på olika sätt!

En artikel om några av de många stilar som finns hittar du HÄR

Läs på! Det finns mycket värt att veta om den lolita stil du föredrar, ju mer du vet om stilen ju lättare kommer du ha att hitta vad du letar efter när du bygger upp din garderob! Om du är påläst om vad som ingår i din stil så är det mindre risk att du blir dömd som en ita lolita!

Ita Lolita. Så vad är då en ita lolita? Ita kommer från order itai, som betyder ungefär plågsamt. Ita lolita är alltså en lolita som är plågsam att se på. En typisk ita är en lolita som inte riktigt vet vad hon/han gör. Kläderna följer inte färgschemat , tyget är billigt satin och accessoarerna överdrivna eller illa matchande. För att undvika att bli kallad ita lolita bör du som sagt läsa på om den stil du kategoriserar dig som, Att hålla sig borta från benvärmare och handledsvärmare är generellt också ett gott råd. Att göra en lolita outfit av "vanliga" kläder lär också kategorisera dig som en ita lolita, men bara om du faktiskt hävdar att det är en lolitautstyrsel. 

Om du är osäker på om dina kläder är lolitakläder eller inte så är det en bättre idé att säga att de är lolitainspirerade!

Ett par blåa Mary Jane skor

Klänningen är inte hela stilen! Underskatta inte skor, hår, smycken, väskor och smink. Den klassiska lolitaskon är en Mary Jane sko, som ofta kombineras med knästrumpor eller en strumpa med spetskant. När det kommer till accessoarer så är det väldigt varierande mellan stilarna, men en rosett ingår i de flesta stilar och ska inte underskattas! Till skillnad från kläderna så behöver accessoarer och skor inte kosta en förmögenhet, och så länge de passar in i stilen och matchar det du har på dig behöver det inte vara designat för att vara lolita! 

Måste jag klä mig i lolita varje dag? Absolut inte! Det är vanligt för lolitor här i västvärlden att bara klä sig i sina lolitakläder när de klär upp sig, och det är inget fel på det! Att klä sig i lolita kräver både tid och pengar, och det finns ingen anledning att känna sig som en "dålig lolita" bara för att man inte är helt uppklädd varje dag! En garderob av klänningar, jumpeskirts (en armlös klänning), blusar och kappor kan ta år att bygga upp!

Det viktigaste är att trivas med dig själv och din stil! (Bilden tillhör headphonesstudios från deviantart)

Den som inte kan klä sig i full loliaklädsel varje dag, men ändå vill införa stilen i sin vardag bör kolla lite extra på silen casual lolita, som inte räknas som en "riktig" lolita stil, utan är hur många lolitor klär sig till vardags. Det består oftast av en lolitakjol och en t-shirt, och så klart accessoarer! Det är dock inget fel på att matcha en fin blus med dina favoritbyxor, även om du bör undvika att kalla det lolita i så fall... Att bära dina lolitakläder i vardagligare sammanhang hjälper dig också att vänja dig vid stilen, det är ju trots det som är det viktigaste: att du är bekväm i stilen du klär dig i!

Anmäl
2014-09-07 20:36 #1 av: DiamondIce

Men? Vart tog bilderna vägen? :o

Anmäl
2014-09-07 20:37 #2 av: TokyoWings

Bra artikel! Det verkar vara alla möjliga problem med bilder i artiklar nu... 

Anmäl
2014-09-07 20:39 #3 av: DiamondIce

Vad kul att du tycker det! :)

Vad synd, jag som hade sånna problem med att hitta bilderna till att börja med... Jaja... ^^''

Anmäl
2014-09-07 20:47 #4 av: TokyoWings

Ja^^ Jag är inte alls insatt i Lolita så den var riktgt intressant :D

Aw... du kan inte testa slänga upp artikeln igen kanske? Funkade för mig

Anmäl
2014-09-07 20:51 #5 av: DiamondIce

Tack ^^ Ska prova det, kom ändå på att jag borde ha länkat till den andra artikeln om lolita som finns här! ^^'' Men det får vänta tills imorgon tror jag!

Anmäl
2014-09-08 11:23 #6 av: AnnaMoonshadow

Ser bra ut Skämtar

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2014-09-08 11:35 #7 av: [Wheels]

Väldigt bra artikel! Mycket intressant :3

Anmäl
2014-09-08 16:32 #8 av: AnnaMoonshadow

hur lägger ni till bilder? klistrar ni in dem eller använder ni verktyget? vilket filformat har ni på dem?  Täkte försöka gå till botten med det här problemet 

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2014-09-08 16:35 #9 av: DiamondIce

Jag försökte använda bifoga bild, det kanske går bättre om jag försöker  klistra in dem? 

Anmäl
2014-09-08 16:41 #10 av: AnnaMoonshadow

jag vet faktiskt inte. Sist jag skrev artikel och la till bilder så fungerade bildverktyget i verktygsfältet. Den jag ringat in på bilden Glad men det kanske beror på...Om det inte löser sig kanske du kan testa att skicka bilderna till mig via mail eller länka till dem  så kanske jag kan lägga in dem? 

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.