2014-05-08 09:13 #0 av: AnnaMoonshadow

Igår publicerades det en kort video på Youtube om två nya pokémon-spel som kommer i November.

Än så länge finns det väldigt lite information om spelen. Det man vet är att de är kopplade till de tidigare Ruby och Sapphire-spelen från generation tre. Det många diskuterar är om det är en enkel remake på de tidigare spelen eller om det är en fortsättning som kopplas till de båda tidigare. Anledningen till varför diskussionen existerar är att det i introduktionsvideon står "a new epic adventure" och "a new world". Man vet inte om det betyder att det är ett helt nytt spel eller om texten mer syftar på att det är nytt för Nintendo 3DS. Reklam kan alltid göra saker tudelade.

På internet har hypen ökat väldigt snabbt, de flesta verkar verkligen se fram emot spelen redan. Detta kan ha att göra med att det nästan sedan X & Y kom ut har snackas om en önskan att få en remake på Ruby och Sapphire då de är de som står på tur. En önskan som tidigare inte bemötts av Nintendo eller Game Freak.

En annan sak som redan börjat diskuteras är hur mycket nya element från X och Y som kommer föras in i Omega Ruby & Alpha Sapphire. Ett av de stora sakerna man pratar om i kontakt till det här är mega-utvecklingarna, kommer de finnas med? (troligen). Kommer de finnas med från början? eller kommer det komma in efter själva storyn? Detta diskuteras också i koppling till omslaget på spelen. Kollar man noga ser man flera skillnader mellan de två legendariska pokémon på den nya versionen och den gamla versionen och frågan är då om de på omslagen till Omega och Alpha är mega-utvecklingar av originalen eller om de bara gjorts om för att se snyggare ut. I X och Y finns det även en mega-utveckling för Blaziken, sista steget på en av starter-pokémonena, så människor diskuterar även om vi kommer få se megautvecklingar på de andra två starterna. 

Som ni kanske hör är jag lite laddad för det här, vi får se vad Nintendo avslöjar under E3. Vi kanske får någon ny info då? 


Rättigheterna till bilderna äger Nintendo.