2014-04-30 09:54 #0 av: AnnaMoonshadow

Nu är det hög tid att planera för sommarens animer. Här kommer en liten lista på några serier vi tror kan vara värda att hålla koll på i sommar!

Pretty Guardian Sailor Moon Crystal

Första avsnittet 5 juli 2014

Den nya tappningen av den världsberömda animen Sailor Moon som skapas med tanke på Sailor Moons 20års jubileum. Usagi Tsukino är en vanlig highschool-tjej till den dag då hon möter en svart katt vid namn Luna, som kan prata! Luna berättar för Usagi att hon är en utvald försvarare av rättvisan och att hon har kraften att förvandlas till Sailor Moon och att hennes uppgift är att skydda världen. Usagis liv kommer aldrig någonsin vara sig likt igen.


Survival Game Club! (Sabagebu!)

Första avsnittet i juli 2014

Tänk er en skola med en klubb som kretsar kring verkliga Survival Games (överlevnadsspel). Tänk er också att medlemmarna i klubben alla är söta tjejer. Kanske inte så troligt men för Momoka, seriens huvudperson, visar sig detta vara verklighet. Momoka stöter på klubben bland det första hon gör när hon börjar i sin nya skola. Medlemmarna i klubben uppmanar henne till att gå med men är det verkligen något Momoka vill göra? Kan hon tänka sig att springa runt med en soft air gun resten av sin highschool-tid? kanske har hon inget val?


Sword Art Online II

första avsnittet i juli 2014

Anledningen till varför den här serien är med på lista, trots att det är en andra säsong, är just för att det är andra säsongen av den omåttligt populära animen Sword Art Online.

I en nära framtid fastnar människor i ett VRMMORPG (onlinespel) och enda sättet att ta sig därifrån är att faktiskt vinna. Det är baskunskaperna ni behöver av Sword Art Online. Den andra säsongen tar vid där den tidigare slutade och ska vara en animeversion av bok fem och sex av böckerna serien bygger på. För bästa upplevelse bör man dock kanske se första säsongen innan man börjar på SAO I?


Ao Haru Ride

Första avsnittet i juli 2014

Den populära shojoserien Ao Haru Ride kommer i sommar som anime.

Futaba Yoshioka har haft svårt med vänner och kärlek. Hon är en söt tjej och tidigare har hennes kvinnliga klasskamrater varit avundsjuka eller negativt inställd till henne på grund av missförstånd. Samtidigt lyckades hon inte få fram sina känslor för Kou, killen hon var kär i. Därför är hon istället inställd på att starta om på nytt i sin nya skola. Denna gång ska hon gå in för att inte vara så okvinnlig och osöt som möjligt så att hennes vänner inte känner sig hotade. Men hon möter Kou igen och får veta att han också hade känslor för henne tidigare, men inte nu längre...


Glasslip

Första avsnittet i juli 2014

Den här serien vet vi inte så mycket om mer än att den ser intressant ut. Serien är skapad av P.A. Works, en studio som varit med i skapandet av flera bra animer. 

Det vi vet är att serien handlar om sex high school-elever som möts under sommaren. Huvudpersonen är Toko Fukami, en 17årig tjej som drömmer om att bli en glasmästare eller glas artisan. Upplägget skulle därför kunna vara en slice-of-life eller kärleksanime, vem vet?

Eftersom vi inte vet mer än såhär om serien i dagsläget slänger jag också med   reklamen så ni kan bilda er en uppfattning om detta är något för er.


Textkällor: animenewsnetwork & wikipedia

Bildkälla: Myanimelist