2014-04-16 15:31 #0 av: tlover

Jag har testat ett Sencha (grönt Japanskt te) Som heter Sencha Kyoto från house of tea för 109:- för 70g

Utseende

torrt sencha kyoto


De torra bladen är mörkt gröna med ljusgröna blad inblandat. Dom är glansiga och i ganska små bitar vilket är ganska vanligt för Japanska teer.

De Bryggda bladen får en mer jämn mörk grön färg och när teet är bryggt ser man verkligen att det finns blad i olika storlekar i.

Själva teet är klargrönt. Nästan neongröna och inte helt klart.


torrt sencha kyoto, närbild
Doft

De torra bladen doftar lite likt gräsmatta men på ett positivt sätt, själva teet doftar lite sötare men man känner ändå en underton av gräs där.


Tillagning

Jag bryggde 6 g te på 2 dl vatten som var 70 grader och jag bryggde det i en minut (eller när jag tog bilderna bryggde jag det i ca 10-20 sek längre och därför blev det för bittert men jag har testat med rätt tid också). När jag hällde av teet till serveringstekannan så var jag noga med att få dom sista dropparna.

Sencha kyoto som bryggs


Andra och tredje bryggningen bryggs i 80 grader varmt vatten och hällde upp direkt.


Smaken

Sencha kyoto smakar som en mild matcha midori, gräsigt, ”grönt” och lite sött. Brygger man det för länge blir det snabbt bittert däremot även om det är bittert på ett ”gott sätt” dvs inte för bittert.

serverat sencha kyoto


Till skillnad från många andra sencha så har inte sencha kyoto smaken av havsassociationer men det har fortfarande de japanska teernas ”gräsighet”


Slutresultatet

Ett riktigt gott sencha som min man också gillar trots att han inte gillar de flesta japanska teerna (han gillar inte att teet smakar ”fisk” som han kallar det).


Jag tror det är ett bra te även för nybörjare om dom nybörjarna vill testa finare Japanska teer.

 

 

Alla bilder är tagna av tlover