2014-04-09 10:36 #0 av: AnnaMoonshadow

Hana Yori Dango är en drama från 2005, här kommer en liten recension om den.

Hana Yori Dango är en drama som bygger på mangan och animen med samma namn. Den handlar om Makino Tsukushi (spelad av Inoue Mao) som är uppvuxen i en fattig men lycklig familj. Hon har precis fått ett stipendium och kommit in på den finast skolan Eitoku Gakuen där alla rika och kända ungdomar går. Makino trivs egentligen inte då hennes klasskamrater är ytliga och bara tänker på pengar och status men hon vill inte erkänna det för sina föräldrar som är riktigt stolta över att hon kommit in där. 

Skolan styrs av ett populärt killgäng, F4 (flower 4), där Domyouji Tsukasa (spelad av Matsumoto Jun) är ledare för dessa fyra killar. Domyouji är en borskämd kille som är van att få som han vill, hans ord är lag. Makino försöker flyga under radarn i skolan, rädd för vad som skulle hända om hon gjorde för mycket uppståndelse. Men när hennes enda vän råkar spilla juice över Domyouji Tsukasa dras hon ofrivilligt in i deras sfär. Makino som inte kan tillåta orättvisor sätter sig upp mot f4 och plötsligt är hon ökänd över hela skolan. Ironiskt nog gör hennes rebelliska läggning också att Domyouji på något plan blir intresserad av henne... 

För mig personligen är den här draman en av mina favoriter. Med sina två säsonger och en film får vi följa personerna genom sin skolgång (även om första säsongen är absoult bäst!). Hana Yori Dango var en av mina första dramor och kanske är det också därför den ger mig en sån nostalgisk känsla. Men enligt mig har den allt man behöver: En stark hjältinna, kärlek, drama, glädje och sorg. En perfekt blandning för alla de som älskar att kolla på j-drama. Jag rekomenderar starkt att man testar på Hana Yori Dango.