Foodies, saké, shochu, mat mm

Alice i Underlandet café

2014-04-01 11:05 #0 av: Calcifer

Det finns rätt många tema caféer här i Tokyo och jag har lyckats besöka ett av de Alice i Underlandet caféer som finns.

Jag är ett enormt stort fan av Alice i Underlandet så för min del var det helt fantastiskt att det fanns ett sådant café i Shibuya där min skola ligger. Själva caféet är lite svårt att hitta om man inte hittar så bra i Shibuya, eftersom det ligger i källaren på en liten sidogata och är inte direkt skyltat om man inte står precis utanför. Jag och min vän lyckades dock hitta dit efter att ha gått fel några gånger.

Ingången.

När vi kom dit var det inte så mycket folk eftersom vi var kloka nog att gå mitt i veckan. Andra gånger när jag gått förbi på t:ex helgar eller kvällar så är det fullt med folk och lång kö ut på gatan. Befinner man sig i Tokyo är det alltså klokast att gå hit mitt på dagen eller göra en reservation.

Alla servitriserna är klädda i Alice stuk, men tyvärr lyckades jag inte få bild på någon av dem. Men hela personalen och lokalen (inklusive alla dekorationer) ger en verkligen intrycket av att ha hamnat i Underlandet. Speciellt eftersom man går ner i en källare, och från där vakten står på bilden var det en till trappa man gick ner för. Kaninhål, verkligen.

Menyn.

Till och med menyerna hade Alice tema, och alla namn hade något med Underlandet att göra. Mitt emot menyn och dess bilder fanns det en spegelvänd klocka som faktiskt gick. Den detaljen gillade jag jättemycket.

Det fanns även en liten lapp på engelska (och japanska, såklart) på förstasidan där det i princip stod att man högst får stanna i två timmar och att alla gäster måste beställa minst en dryck och en maträtt var. Detta för att det faktiskt är väldigt många som vill besöka caféet för det är verkligen populärt. Både jag och min vän hade noll problem med detta utan nickade bara att vi hade förstått och sedan började vi bläddra igenom menyn för att beställa. Det jobbigaste var nog att det stod inte vad måltiderna bestod av på engelska, och eftersom de hade temanamn var det inte alltid helt lätt att räkna ut vad det var man fick. Till slut beställde vi i alla fall varsin drink och varsin måltid.


Cheshire Cat drink.

Minns inte det exakta namnet, men min drink gick i alla fall i Cheshire Cat tema, och hade en liten grej som lyste i botten. Den var både jättefin och jättegod. Smakade väldigt fruktigt och sött, jag gissar på att den innehöll persika och möjligtvis jordgubb.

Mad Hatter drink.

Min väns första drink var en Mad Hatter drink som vi tror innehöll melon och kiwi. Vi hade lite problem med att urskilja smakerna. Möjligtvis att det var ananas och kiwi. Fick smaka på hennes drink också och den var också jättegod. Söt, såklart.


Efter dryckerna var det dags att få vår mat.

Chicken teriyaki.
Pasta carbonara.Jag beställde teriyaki kyckling och min vän beställde pasta carbonara. Båda kom såklart dekorerade på väldigt fina sätt och min kyckling serverades med en riktig ros ovanpå. Som dekoration då, såklart. Jag älskade kycklingen, den var kryddig men inte för kryddig. Dock är det ju inte en riktigt stor portion, då man bara fick med små potatisstjärnor, men för mig som är gastric bypass opererad var det perfekt. Pastan rekommenderar min vän starkt och sa att den var helt otroligt god. 

Utsikt från bordet.

Medan vi åt så njöt vi av utsikten. Det var väldigt stilfullt och caféet var en blandning mellan mer klassiska Alice och lite nyare. Dock var det mest bokens Alice i Underlandet som syntes i temat. Jag älskade det oavsett och tyckte det var jättefint.

Väggarna.

Vi bestämde oss för att gå hela vägen ut och prova en drink till var efter maten, eftersom det inte är ett café man går till ofta direkt. 


Unbirthday drink.

Jag beställde en Unbirthday drink och inte nog med att jag fick ett tomtebloss i det, när servitören bar över den sa han också "Merry Unbirthday" högt och glatt och applåderade sedan och min vän stämde in plus några japanska tjejer vid bordet bredvid. En riktigt rolig upplevelse. Denna drinken smakade citron och var otroligt god. Definitivt den godare av de två, då jag gillar surt lite mer än sött.


Flowery drink.


Kommer inte ihåg vad min väns andra drink hette, men den följde temat av blommorna som kan tala i historien, och smakade väldigt mycket ros faktiskt. Det var en ovanlig smak, tyckte jag, men den var riktigt god.


Unbirthday drink.
Bjussar på en extrabild på mig och min otroligt goda drink!


Det blev dessert också, för vi kunde inte låta bli.

The Queens brownie.
Cheshire Cat's fruit salad.Jag beställde en brownie med glass och min vän en fruktsallad. Båda kom såklart dekorerade och smakade helt otroligt gott faktiskt. Eller, jag smakade inte på fruktsalladen men min vän säger att den var jättegod. 

Efter ungefär 1,5 timme så betalade vi och gick och tackade för oss för denna gången. Det var en väldigt trevlig upplevelse och vi hade riktigt roligt båda två.

Slutnotan för kalaset gick på ungefär 8000 yen, inklusive 500 yen vi betalade för bordet. Det är alltså ungefär 500 kronor. För oss båda, då alltså. Ett helt okej pris, enligt mig, med tanke på vart vi befann oss. Alltså, det är inget man lägger ut på mat och fika dagligen men jag rekommenderar definitivt att man går dit åtminstone en gång om man är i Tokyo. Det var jättefint och atmosfären var väldigt mycket och gillar man Alice i Underlandet så kommer man inte bli missnöjd. Sedan måste man ju inte beställa två drinkar och både mat och dessert. Det var ju något vi gjorde bara för att riktigt unna oss.

Jag kommer definitivt gå dit igen när jag känner att jag har råd och tid igen. Speciellt med tanke på att maten och drinkarna visserligen var lite dyra, men faktiskt otroligt goda så det tillsammans med upplevelsen gjorde att det var värt varenda slant!

Vid utgången.


"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2014-04-01 11:08 #1 av: [Kavring]

Åhhhh!!' JAG VILL DIT!

Hälsningar Kavring,
sajtvärd på KATTSAJTERNA Britter & Selkirk Rex
••• NYTT PÅ SRiF: deltävling på iFokus Djurfoto 14, delta du med!

Anmäl
2014-04-01 11:17 #2 av: Calcifer

#1 Det var jättekul verkligen!

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2014-04-01 12:18 #3 av: [RedHood]

När jag åker till Japan så måste jag dit! Verkar helt underbart Förskräckt

Anmäl
2014-04-01 12:18 #4 av: Calcifer

#3 Ja, gå dit!

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2014-04-01 16:34 #5 av: AnnaMoonshadow

Åh! du har varit på exakt samma ställa som jag! Det var riktigt riktigt mysig och pastan var supergod!

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2014-04-01 16:35 #6 av: Calcifer

#5 Jaaa! Får prova något av de andra som finns i Tokyo sen. ^^

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2014-04-01 16:37 #7 av: AnnaMoonshadow

Kan dock lägga till att min sambo inte alls var lika intresserad eller såld på besöket. Visserligen tyckte han det var lite speciellt men han är inte lika kär i Alice-teman som jag är så han tyckte det var lite dyrt. Kan tänka mig att det är roligare att gå tillsammans med tjejkompisar :D

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2014-04-01 16:50 #8 av: Calcifer

#7 Ja tror definitivt det är en sådan grej man ska gilla för att uppskatta det. Jag älskar ju Alice i Underlandet (har t:ex en tatuering) så för mig var det perfekt.

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.