Anime & manga

Stora shounenserier

2014-03-27 19:35 #0 av: AnnaMoonshadow

Här kommer en liten lista över shonen-anime och manga som kan vara bra att ha lite koll på om man rör sig i japan-intresserade kretsar.

Som en motpart till artikeln om kärleksanime som publicerades kring alla hjärtans dag kommer här en liten artikel med några av de mest kända shounen-serierna där ute.

Naruto 

En niosvansad räv-ande attackerade ninja-byn Konoha. För att stå emot katastrofen förseglade byns ledare anden i den nyfödda pojken Naruto's kropp. Det beslutats att ingen någonsin får prata om att pojken har denna farliga ande inom sig och Naruto växer upp i ovetskap. Dock undviker alla vuxna honom till följd av rädsla, vilket också får alla ovetande barn att ta avstånd från honom. Trots ensamheten och hans klumpiga och lite lata läggning, har Naruto en dröm om att i framtiden bli den främsta ninjan någonsin och kunna ta över titeln som hokage, byns ledare. Vid tolv års ålder ska den allvarliga biten av hans ninjaträning inledas och han bli en del av en grupp bestående av honom själv, Sakura (Narutos hemliga förälskelse) och Sasuke (hans rival). Så inleds deras äventyr tillsammans där de kämpar mot varandra och sida vid sida för att bli utmärkta ninjor.  

Bleach

Kurosaki Ichigo har förmågan att se andar och spöken. En dag stöter han på en tjej kallad Rukia. Rukia visar sig vara en shinigami (en dödsgud) vars uppgift är att föra själar till Soul Society och att slåss mot Hollows, stora monster som uppstår när en själ av någon anledning håller sig kvar på jorden. Rukia blir illa skadad när hon skyddar Ichigo och för att hålla dem båda i livet ger hon honom en del av sin shinigami-kraft till Ichigo. Detta resulterar i att Ichigo måste fungera som shinigami i hennes ställe medan hon själv läker.

One Piece

Monkey D. Luffy har växt upp med en dröm om att någon dag ge sig ut på havet, samla ihop en crew och leta efter One Piece, den mytomspunna skatten som ska ge ägaren titeln The Pirate King. Han har dock också ätit av den legendariska Gum-gum-frukten vilket förvandlat hans kropp till gummi samt gjort honom oförmögen att simma. Trost sin svaghet för vatten inleds animen och mangan med hur han ger sig ut på havet. Luffy möter Roronoa Zoro, en man vars dröm är att bli den bästa svärdskämpen i världen. De bestämmer sig för att ta sig fram i världen tillsammans och så bildas The Straw Hat Pirates.  På sina resor tillsammans upptäcker de världen, samlar på sig fler medlemmar och träffar på och slåss mot en hel del fienden och marinsoldater.

Fairy Tail

Fairy Tail är ett skrå för magiker fylld med de mest udda magiker du kan tänka dig. Vi möter Lucy som precis begivit sig dit för att söka medlemskap. Hon möter Natsu, en dragon slayer, Grey som har ismagi-krafter och den övernaturligt starka Erza. Vi får inte heller glömma den blå flygande katten vid namn Happy! Tillsammans ger de sig ut på uppdrag givna till Fairy Tail. Uppdrag som leder dem in i både komiska och svåra situationer där de helt och hållet får förlita sig till sina magiska kunskaper och den växande tilliten till varandra.

D. Grey-Man

I D. Grey-Man får man följa Allen Walker som är med i en organisation för exorcister. Organisationen jobbar för att bekämpa The Millennium Earl som lovar sörjande människor att han kan ge dem deras kära döda tillbaka. Han utnyttjar dessa ledsna personer med att frammana de dödas själar tillbaka till världen igen. Det han inte berättar är att dessa själar nu blir akumas (demoner) vars enda vilja är att döda och skada. Allen har själv stött på Millennium Earl då han förlorade sin fosterfar och han är fullt fokuserad på att vinna över honom.

Soul Eater

Har ni hört talas om Death Weapon Meister Academy i Nevada? Det är i denna fiktiva skola som Soul Eater till viss del utspelar sig. Skolan är ett ställe att träna upp människor med förmågan att förvandla sig till vapen och förmågan att använda dessa vapen (kallad meister). Meisterns mål är att med sin partner som vapen vinna över och absorbera själarna från 99 onda människor så att vapnet slutligen kan bli förvandlat till en Death Scythe och kan  användas av en shinigami (dödsgud). I serien får vi följa paret Maka och Soul på sin resa att samla ihop exakt 99 själar.

Ao No Exorcist

Eller Blue Exorcist som den också kallas är är en manga och en anime som handlar om Rin Okumura. Rin och hans tvillingbror har vuxit upp hos prästen Shiro Fujimoto. Rin har alltid sig annorlunda, han är uthållig och ovanligt stark, något som också mycket varit till hinder för honom. I början av serien får Rin av en händelse veta att han är Satans son och i och med det den starkaste demonen i välden. inte alls en vanlig människa alltså. Hans demoniska kraft är låst i ett svärd som Shiro ber honom att aldrig använda. Men deras hem blir attackerad och Shiro dör. Rin drar Kurikara, svärdet, och tar det sista steget mot att bli demonisk.

Efter Shiros begravning väljer Rin att börja på True Cross Academy, en skola för exorcister. Hans tanke är att träna och använda sina krafter till att hämnas på alla demoner och på Satan.  


Alla bilder i inlägget är hämtade från myanimelist.net

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2014-05-04 09:11 #1 av: AnnaMoonshadow

Har ni några andra förslag på bra serier?

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.