2014-03-06 14:40 #0 av: AnnaMoonshadow

Den 16e och 30e mars spelar Andrew Hickman Taiko på Etnografiska i Stockholm och 26 mars - 28 maj i år kan man gå en nybörjarkurs i teceremoni.

Taiko är en sorts japanskt trumspel och Etnografiska Museet inbjuder till att för en liten summa delta på Taiko-kursen i Studio Ida Trotzig på Etnografiska Museet kl 11-16 den 16e och 30e mars. Vill man veta mer om händelsen, vad det kostar eller etnografiska museet i stort kan man läsa mer på hemsidan.

Kvällskursen i Japansk Teceremoni ges  onsdagar mellan 18.00 och 19.30 mellan den 26e mars och 28e maj. Kursen leds av medlemmar i Japanska Thesällskapet, som är certifierade av Urasenke i Japan. För priser, information och anmälning går det även här att kika på hemsidan. 

Är man intresserad av teceremoni men inte vill gå kursen får man vänta till i Maj när tehuset Zui-Ki-Tei öppnar för säsongen. Varje söndag under perioden kommer teceremonier hållas i tehuset på söndagar. För mer information, klicka här. 

Etnografiska har också just nu en utställning som heter Japan - bild och självbild. Där förekommer föremål från japan mellan 1600- och 1800-talet. Speciellt intressant kanske föremålen från ainu-folket är då vissa av dessa föremål aldrig tidigare ställts ut.

Bild: Etnografiska