Foodies, saké, shochu, mat mm

Köpa japanska matvaror i Sverige

2014-03-04 07:31 #0 av: AnnaMoonshadow

Här kommer en liten guide för dig som är intresserad av att köpa japanska matvaror i sverige och som vill testa på något utanför ICAs asienhylla.

Inget illa mot ICAs asienhylla, där finns mycket bra, men det är bara en del av de saker man skulle kunna gör om man lätt hade tillgång till fler råvaror. 

Besöka en butik

Har du tur att bo i en storstad så som Stockholm, Göteborg eller Malmö finns det speciella affärer att handla hos. Till exempel japanska torget, Japan food and Kitchen AB, Oriental Supermarket, Thailaan och Sunai i Stockholm. flera av dessa erbjuder dessutom online/telefon-beställningar för oss som inte bor i Stockholm.

Tentoya  och Easy Asia i Malmö och Hung Fat Trading och Saigon Cash i Göteborg är andra storstadsexempel. Är man på besök i någon av städerna kan det ändå vara en idé att besöka butikerna, en hel del av de varor de säljer går att köpa med sig och bunkra upp med hemma då det håller väl. Detta gäller speciellt olika sorters nudlar, curry-paket och inläggningar.


Beställa från internet utomlands

Utöver de få av de ovan som erbjuder internet- och telefonbeställningar finns det även en del utländska sidor som fungerar att beställa till Sverige ifrån. T.ex. Japancentre.com, Naturgarten.com, Japanesekitchen.co.uk och Macrobiotecnic Shop är några exempel. Man ska dock vara medveten om att det alltid förekommer risker med utlandsbeställningar så det är bra att kolla upp om butikerna är trovärdiga innan man beställer därifrån. Har ni några fler förslag på ställen man kan få tag på matvaror till det japanska köket? Var inte rädda för att kommentera!

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2014-03-04 07:48 #1 av: Ikajo

Sunai finns inte längre, butiken gick i konkurs för två år sedan.

//Sofia - Sajtvärd på Feminism iFokus
Officiell titel: Professionell Skrivare
Du kan läsa text skriven av mig här

Anmäl
2014-03-04 11:44 #2 av: [Rumpstek]

I Uppsala finns Kawa È

Anmäl
2014-03-05 07:51 #3 av: AnnaMoonshadow

#1 Jag vet att de lade ner butiken och att den antagligen inte finns kvar. Men de leverar och tar emot beställningar fortfarande eftersom de är aktiva både på hemsidan och sin facebook. T.ex. har de leverans av beställningar vid Tegnergatan den 8 mars Skämtar


#2 Bra tips!

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.