2013-11-15 08:49 #0 av: AnnaMoonshadow

Koransk manhwa med historiskt tema i en nutida berättelse om kärlek och drama.

källa: wikimedia.org

Den koreanska serien Goong (Princess Hours) har med sitt historiska tema och sin vackra stil fångat läsare från 2004 är den för första gången publicerades.

Historien handlar om tjejen Chae-kyung Shin som lever sitt liv som vilken high school elev som helst och går i samma skola som Koreas kronprins (Ett fabrikerat kungahus eftersom Sydkorea egentligen är en republik) Shin Lee.

En dag råkar hon höra hur Shin Lee friar till sin flickvän Hyo-rin och hur hon blankt nekar honom. Hon får strax därefter reda på att Shin Lee's farfar och hennes egen beslutat att deras barnbarn ska gifta sig med varandra och att Chae-kyun Shin ska bli Sydkoreas kronprinsessa. Så förlovad med en kille som inte gillar henne och med tyngden av att utvecklas till en riktig kunglighet, med allt vad det innebär, flyttar hon in i palatset. Intrigerna tätnar ytterligare när prinsen kusin återvänder till Korea med sin mor som planerar att försöka sätta sin son på tronen istället för Shin. 

Serien har som sagt i ett årtionde fångat läsare med sin vackra stil och intressanta historia, serien förknippas också med humor och romantik vilket gör det till en segrande kompott. Den har även inspirerat till två dramor som inom k-dramavärlden fortfarande räknas som stora favoriter. 

Sammanlagt består serien av 27 volymer och serien avslutades helt 2012. Yen Press översätter den till engelska och har gjort den tillgänglig även här i Sverige.