2013-11-04 15:30 #0 av: AnnaMoonshadow

Att vara 16 år är inte lätt. Att vara 16 år, föräldralös och jobba med barn och bli förälskad i deras vårdnadshavare är ännu svårare...

källa: myanimelist.com

Shiharu är en 16-årig föräldralös tjej som växt upp på ett barnhem. Under sin uppväxt har hon insett sin stora kärlek till barn och jobbar ”part-time” i en dagisverksamhet vid sidan av sina studier. På dagiset går bland annat ett tvåårigt tvillingpar som just förlorat sin mamma i en olycka och pappan är försvunnen. En kväll möter Shiharu för första gången tvillingarnas farbror, som är den som för närvarande har hand om barnen, när han kommer för att hämta dem. När han ser hur bra hand hon har med tvillingsyskonen frågar han på stört om inte hon vill jobba som hans barnvakt och så inleds en historia om kärlek och familj och att hitta sin egen plats i världen.

Mangan har för närvarande statusen pågående och publiseras i Hana to Yume och är skapad av Kaede Kōchi. Den passar in i genrerna shojo och romantik och har en ganska enkel men åtråvärd utveckling berättarmässigt. Det är ingen stormande kärlekshistoria utan något som istället sakta kommer fram över tid i serien och personligen uppskattar jag aspekten av familjetillhörighet i den, det handlar inte alltid om bara förälskelser.

Tvilingparet är sjukt sött och man förstår Shiharus förvirrade känslor, speciellt med tanke på det ansvar hon känner mot syskonparet. Det blir även en lite anorlunda tappning av alla dessa "ung tjej blir kär i äldre kille"-historier som finns. Av någon anledning får det mig även att tänka på mangan Faster than a Kiss. En manga som jag för övrigt gärna tipsar om, speciellt om ni gillar Love So Life.