2013-10-03 08:35 #0 av: AnnaMoonshadow

En av de två Disneyland-parkerna utanför Tokyo fylld med Disney-magi.

Det var tidig morgon när vi klev upp och begav oss iväg. Först tog vi vägen genom 7eleven och köpte risbollar till frukost och tog oss sen snabbt till tunnelbanan. Första stoppet var Tokyo Station där vi bytte till JR Keio Line mot Maihama och Tokyo Disney Resort. Trots den tidiga timmen var det mycket folk i farten och efter bytet var vi plötsligt omgivna av människor med Musse Pigg och andra disneykaraktärer på sina väskor och kläder. Det var nästan så vi funderade om vi var på väg ifrån Tokyo Disneyland istället då allt såg nytt och fint ut.

Efter ungefär en kvart på tåget var vi då äntligen framme. Ledda av strömmen kom vi ut på rätt sida av stationen och framför oss hade vi nu ett val Tokyo Disney Sea till vänster eller Tokyo Disneyland till höger?

Redan tidigare hade vi bestämt oss för att ta Tokyo Disneyland, främst för att de har mer traditionella teman än Disney Sea. (Å andra sidan är detta enda stället Disney Sea finns i världen.) Så höger blev det. När vi gick över gångbron som leder fram till grindarna möttes vi redan här av magin. Flera karaktärer fanns som statyer och utsmyckningar på vägen och man såg slottet och parken längre bort.

Trots den mängd av folk vi stött sett på tåget hade köerna ännu inte blivit allt för långa något som gladde oss. Smärtfritt gick det att komma in och med karta och informationsblad på engelska var vi redo.

Tokyo Disneyland är uppbyggd kring sju "världar" och den första man kommer in i är World Bazaar. Här möts man av affärer med Disneytema med allt från kakor och godis till kläder och accessoarer. Ett utmärkt ställe att köpa souvernirer med andra ord. Dock rekomenderar jag att man gör detta som det sista man gör i parken för att slippa bära på sakerna hela dagen.

Vi vandrade vidare till Tomorrow Land, ett område med framtidstema. De störtsa attraktionerna här är troligtvis Space Mountain och Star Tours (Star Wars). Den sistnämnda den som hade längst köer i hela parken eftersom den öppnade i Maj i år och ALLA ville uppleva den, även min Star Wars-älskande sambo. Som tur har de Disney Fastpass att köpa.

Ett Fastpass fungerar som så att du registrerar din biljett till parken och får ett litet kvitto med två tider. Mellan dessa tider kan du sedan gå till den avsedda attraktionen och gå i en snabbkö för att komma in.  Ett utmärkt system om du frågar mig då man kan göra andra saker under tiden man väntar. Med jämna mellanrum kan du sedan hämta ut nya Fastpast-kvitton till andra attraktioner. 

Toon Town är det område som kommer efter Tomorrow Town. Denna värld är mest anpassad för yngre barn, men även vuxna kan hitta mycket att se och fota. Till exempel Musse och Mimmis hus, Kalle Ankas båt, för att inte nämna alla buskar, gatlyktor och staket i sann Disney-stil.

Vidare kommer vi till Fantasy Land, kanske det område jag själv gillade mest. Här ser vi Askungens slott, Alice tekoppar och en resa med Peter Pan. Det var sjukt mysigt! Här träffade jag dessutom på Mad Hatter som sin vana troget slängde ur sig något galet om hur jag druckit för mycket jordgubbe-te och att det var därför som mitt hår blivit rosa. Något jag skrattade åt länge! Det var även i detta område som vi stannade till och fick se paraden i gassande sol och en stor folkmassa.

Critter Country och Westernland är två områden som nästan sitter ihop och det var ett sköt, lugnare område efter alla dessa galenskaper. Här satte vi oss ner och vilade en stund, hittade lite glass att äta och sedan blev det en resa med den stora båten från vilken vi fick flera fina bilder. Undantaget till detta lugn var troligtvis The Big Thunder Mountain som verkligen ruskade lite liv i oss igen.

Det sista området är Adventureland där du bland annat besöker Pirates of the Caribbean och Lilo & Stitch, något som för oss blev ett härigt avslut efter en heldag i parken.

Vi hade alltså en underbar dag i Tokyo Disneyland och vi blev lite som barn igen bara genom att andas luften och se omgivningarna. Skrattande lyckligt men riktigt trötta gick vi ut från parken och sa samtidigt att om vi åker tillbaka igen måste vi även prova på Disney Sea som praktiskt taget ligger vägg i vägg.

För JiFs Tokyokarta, klicka här. För tidigare artiklar i Tokyo-området kolla:

Superpotato

Kiddy Land, Harajuku

Oriental Bazaar, Harajuku

Ueno Zoo