Japan - Geografi, historia, kultur

Super Potato

2013-09-06 10:15 #0 av: AnnaMoonshadow

Gillar du retrospel är detta himmelriket i Tokyo för dig.

Super Potato är retrospelbutiken med stort R i Akihabara i Tokyo, det gäller bara att hitta. Akihabara är välkänd för att ha många små butiker i höga byggnader och ibland kan det vara svårt att hitta. Super Potato är en av dessa butiker, speciellt om man har begränsad kunskap att läsa japanska. Har man tur har man innan besöket i Akihabara fått tag på en karta över området där alla viktiga affärer är utmärkta (eller varför inte vår google-karta?), det underlättar helt klart. Om inte så ska man hålla ögonen öppna efter en färgglad skylt med en galen potatis med ben på! Den kommer även åtföljas av retorspel och konsoler, då har ni hittat rätt.

Trappuppgången till Super Potato ser nästan inte ut att vara ingången till en butik, men det är det alltså. Har du väl vågat dig in i denna diskreta ingång ska du ta dig upp till tredje våningen, här börjar himmelriket som sträcker sig över de kommande tre våningarna.

På Super Potato kan du hitta gamla klassiker till Sega, NES, NEO-GEO, köpa alla de där gameboy-spelen du inte fick när du var liten eller varför inte lite merchendise när du ändå är igång? Tur är väl att många populära retrospel inte hade mycket till dialog, så att det inte är något problem med att köpa japanska utgåvor! För många klassiker har de, för att inte nämna de rader och högar med konsoler och kontroller, allt väl värt ett besök även om man inte ska köpa något.

Förstå våningen (våning 3) är helt avsatt till de äldsta retrospelen och här kan man hitta riktiga samlarexemplar med höga prislappar, liksom lite billigare men fortfarande nostalgiska spel. På våning 2 blir konsolerna nyare, så som Playstation, Dreamcast och Gameboy. Här hittar du även en hel del merchendise, speciellt från Nintendo. Den tredje våningen är utformad som en liten arkadhall där du kan testa på en hel hög med arkadtitlar, alltså här är arkaden i fokus och inte shoppandet.

Super Potato rekomenderas till alla som är intresserade av spel men även till er som reser till Tokyo och som vill uppleva Akihabara även om ni själva inte är uppvuxna med tv-spel. Ni blir inte missnöjda, butiken är väl värd ert besök!

Bilden är från akihabaranews.com 

För andra besöksförslag i Tokyo kolla dessa:

Kiddy Land, Harajuku

Oriental Bazaar, Harajuku

Ueno Zoo

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2014-04-23 10:53 #1 av: AnnaMoonshadow

*putt*

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.