Japan - Geografi, historia, kultur

Oriental Bazaar, Harajuku

2013-08-22 16:11 #0 av: AnnaMoonshadow

Till vårt nästa nedslag i Tokyo håller vi oss kvar i Harajuku, denna gång handlar det om butiken Oriental Bazaar.

Oriental Bazaar ligger ett stenkast ifrån Kiddy Land och räknas oftas ligga i både Harajuku och Omotesando. Är man ute efter några sköna traditionella souvernier eller vill köpa en riktigt vacker kimono eller dyra antikviteter är detta ett av ställena man ska leta på.

På de tre våningarna hittar man allt möjligt som kopplas till den traditionella delen av Tokyo så som leksaker och hårsmycken, ätpinnar och risskålar, teserviser, lackföremål och solfjädrar. För att inte nämna det fantastiska urvalet av vackra antikviteter och traditionella kimonos på andra våningen.

Priserna varierar lika mycket som utbudet på denna lilla pärla till affär, och även om kassan inte är jättetät kan man komma därifrån med något gulligt och traditionellt samtidigt som storspenderarna kan lägga många tusen yen på vackra tyger och porslin.

Jag vill dock främst bara uppmuntra människor som har vägarna förbi att bara gå in och titta, för det är en trevlig upplevelse att se alla dessa fina saker, som får väldigt stort utrymme i butiken, även om man inte vill köpa något. Det blir ett fint avbrott från det supermoderna känslan som ligger över stora delar av Harajuku i övrigt.

Så vad säger ni, något ställe ni drömmer om att besöka?

Alla bilder i denna artikel är tagna från Oriental Bazaars officiella hemsida, där hittar ni även mer information och vägbeskrivningar för att ta er dit. Oriental Bazaar är nu även tillagd i vår karta på google.  Vill ni läsa mer om Kiddy Land klicka här.

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2014-04-23 10:53 #1 av: AnnaMoonshadow

*Putt*

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.