Anime & manga

Animereleaser i Europa (UK) under 2013

2013-01-08 14:56 #0 av: AnnaMoonshadow

Det kommande året ser ut att innehålla flera bra titlar som kommer vara lättillgängliga för alla här i Europa (främst genom engelska bolag). Här är en lista av några av de mest intressanta titlarna som just nu blivit bekräftade.

 

Journey to Agartha (Children Who Chase Lost Voices)

Det här är en film som jag personligen sett fram emot! Efter den tårfylda men fantastiska upplevelsen av 5 Centimeters peJourney to Agarthar second har jag fått upp ögonen för Makoto Shinkai och hans sätt att berätta historier med både drama och kärlek. Den nya filmen, Jurney to Agartha, handlar om en ensam tjej, Asuna, som blir räddad från ett monster av en mystisk kille vid namn Shun. I och med detta möte får hon nys om en hemlig organisation som försöker nå Agartha, ett mystiskt land i världens mitt. Asuna påbörjar här en resa som ska visa sig väldigt hård.

Jag har själv inte haft möjligheten att se filmen men de kommentarer jag har läst om Jurney to Agartha är att den är Makoto Shinkai’s hittills bästa verk, något som lämnar mig med höga förhoppningar. Filmen räknas komma på både DVD och Blu-ray i slutet av Januari.

 

Elfen Lied

Det nya engelska bolaget 101 anime har köpt upp rättigheterna till den klassiska skräckupplevelsen Elfen Lied och planerar att släppa serien i slutet av Januari. Även om serien redan tidigare sålts i Europa är mågna fans glada att åtetse serien då det tidigare företaget som ägde rättigheterna gick i konkurs.Elfen Lied

För de som inte tidigare hört talas om serien handlar det om den mystiska Lucy som, med sina övernaturliga och livsfarliga förmågor, bryter sig lös  från det fängelse hon suttit i i hela sitt liv. Hennes rymning, okunskap om livet utanför murarna och fruktansvärda krafter påverkar inte bara hennes öde utan även de personer hon möter.

 

Bodacious Space Pirates

Pirater, rymden och äventyr – kan det gå fel?

Jag hörde om den här serien för lite mer än ett halvårsedan för första gången och tänkte direkt att det kan vara en serie som både jag och min pojkvän kan finna rolig. Nu kommer den på DVD, nära nog ett år efter serien började släppas i japan (den kom mellan 7 januari 2012 och 30 juni 2012). Väldigt kort tid mellan den japanska original-sändningen och europeisk release måste jag säga!

Serien handlar om en tjej som strax efter hennes pappas bortgång får reda på att han var kapten på ett rymdpiratskepp. Nu är det hon som måste ta över och hon kastas plötsligt in i farligheter och äventyr.

Serien räknas släppa i Europa i Februari.

 

Oblivion Island

Ett litet mysigt mästerverk! Jag är glad att se att den här filmen kommer ut även här i Europa. Själv har jag redan kommit över den och sett den men att få en UK-release gör det möjligt för fler att uppleva det magiska bakom filmen Oblivion Island.Oblivion Island

Trots att filmen är datoranimerad och därför lite går ifrån det jag älskar med anime och manga hade jag inga problem att fatta tycke för den här historien. Haruka letar efter en handspegel som hennes mamma lämnade efter sig när hon gick bort. Letandet för Haruka till Olivion Island, en magisk plats fylld av bortglömda och tappade saker. Tillsammans med den mystigska varelsen Teo ställs Haruka inför flera svåra insikter och äventyr under vägen.

Filmen kommer på Blu-ray i slutet av Mars.

 

Bakuman

De två vännerna Moritaka Mashiro och Akito Takagi slår en dag sina kloka huvuden ihop och bestämmer sig för att skapa en manga. Historien handlar om deras kamp att skapa ett mästerverk och få det publicerad, deras vänskap till varandra och relationerna runt omkring som påverkas av deras försök till artisteri.

Historien kanske låter lite tråkig men med genierna bakom Death Note kan det aldrig bli så trots seriens avsaknad av död och övernaturligt. Det är en slice of life-anime som blivit älskad av många och i vår kommer första säsongen äntligen släppas här i Europa. Dessutom ger serien en underbar insikt i hur en manga faktiskt skapas och det arbete som läggs ner på de serier vi älskar.

 

Mirai Nikki

Gillar du historier så som Battle Royal eller Hungerspelen? Eller varför inte den mörka humor som ofta förknippas med Death Note? Då kanske Mirai Nikki är något för dig?Mirai Nikki

Animen bygger på mangan från Sakae Esuno och handlar om Yukiteru Amano som lever sitt liv som en normal tonåring tills den dag han blir tvingad att delta i en överlevnadskamp där 12 deltagare kämpar mot varandra för att vinnaren slutligen ska få  ta plats som den nya guden. Varje deltagare har en bok som emellanåt ger dem bitar av framtiden och yukiteru börjar förtvivlat söka efter en väg ut ur tävligen utan att behöva döda någon. Eller måste han verkligen vinna den här kampen för att komma härifrån?

Serien planeras att släppas i tre delar på både Blu-Ray och DVD senare i år, ett datum är ännu inte satt.

 

Kids on the Slope (Sakamichi no Apollon)

När jag läste om den här serien blev jag lite nyfiken. Den beskrivs som en romantisk coming of age-serie som utspelar sig under 1960-talet, en beskrivning som får den att låta väldigt speciell och inte som något vi tidigare sett. Historien beskrivas handla om Kaoru som efter en flytt träffar två nya vänner, Sentaro och Ritsuko. De delar alla tre ett intresse för Jazz och bestämmer sig för att bilda ett band. Genom sin musik och vänskap växer de upp i ett samhälle i förändring.

Att serien har stora namn bakom sig (Shinichiro Watanabe och Yoko Kanno som tillsammans jobbade på Cowboy Bebop) gör den ytterligare lite intressant. Även om inget datum ännu är satt så ska serien komma i Europa under 2013.

 

Källor: NeoMag och animenewsnetwork

Bilder: Wikipedia.org

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2013-01-09 11:57 #1 av: AnnaMoonshadow

Alla serier har nu också en varsin video i vår youtube-lista Anime Trailers and OP, så gå dit och kika närmare på dem!

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.